Veste proastă pentru Temu și Shein, acuzați că au vândut ”produse letale pentru copii și bebeluși”. Cine i-ar putea investiga

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Retailerii online Shein și Temu ar putea fi investigați.

Citește și articolul - Adrian Negrescu, despre prăbușirea Temu: Pierdere de 50 de miliarde de dolari în câteva ore din cauza temerilor investitorilor

Doi lideri ai Comisiei pentru Siguranța Produselor de Consum din Statele Unite ale Americii au cerut agenției să investigheze Shein și Temu, fiind acuzați că au vândut ”produse letale pentru copii și bebeluși”, pe cele două site-uri, conform unei scrisori postate marți pe site-ul agenției, transmite Reuters.

Comisia pentru Siguranța Produselor de Consum din Statele Unite, îngrijorată

Comisarii Peter Feldman și Douglas Dziak vor ca agenția să evalueze felul în care Shein, al cărei sediu se află în Singapore, și Temu, care este operată de China, și alte platforme de comerț online ce sunt deținute de străini respectă regulile sale.

Shein și Temu de la PDD Group, care trimit mărfuri ieftine în Statele Unite, dar și România din China, au devenit ”îngrijorări specifice” pentru Comisia din SUA, privind folosirea unei reguli care scutește pachetele evaluate la 800 USD sau mai puțin de la taxe vamale, în cazul în care sunt trimise direct către clienți.

Cum se apără Shein

Un purtător de cuvânt al Shein a declarat faptul că compania investește milioane de dolari în a consolida programele sale de conformitate. La începutul anului 2024, Shein a transmis faptul că va investi 50 de milioane de dolari în programele de conformitate, cu scopul de a asigura respectarea strictă a standardelor de siguranță a produselor, precum și a legilor și reglementărilor locale.

Temu va coopera în orice investigație a Comisarii Comisiei pentru Siguranța Produselor de Consum din SUA, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Retailerul online solicită tuturor vânzătorilor să respecte legile, reglementările aplicabile, inclusiv cele cu privire la siguranța produselor, a declarat purtătorul de cuvânt.

Unde ajung datele a zeci de milioane de americani care și-au instalat aplicația

Temu este controversată în Statele Unite ale Americii mai ales cu privire la conexiunile cu China. Insă marea întrebare este unde ajung datele a zeci de milioane de americani care și-au instalat aplicația.

De asemenea, Uniunea Europeană are în vedere modificarea taxelor de import ale Uniunii, astfel încât să scutirea coletelor de valoare mică să nu mai fie permisă. Acest fapt a permis Temu și Shein să cucerească piața europeană cu haine, accesorii, dar și gadgeturi la prețuri mici, evident, fabricate în China.

Acuzații grave la adresa Temu. Plângeri făcute de asociații europene de consumatori contra platformei

Asociațiile europene ale consumatorilor au transmis în luna mai 2024 faptul că au depus o plângere contra platformei Temu, pe care o acuză că manipulează internauții și încalcă mai multe prevederi din regulamentul Uniunii Europene cu privire la comerțul online. În luna aprilie 2024, statul român anunțase prima sa acțiune împotriva marilor retaileri Shein și Temu: Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor transmitea faptul că verifică siteurile Shein și Temu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel