Veste tristă în sport. Greg LeMond, de trei câştigător al Turului Franţei, are leucemie

Fotografie de la T B, Pexels
Fotografie de la T B, Pexels

LeMond a câştigat de trei ori Turul Franţei, dar acum intră în cea mai grea cursă a vieţii sale, cea mai împotriva leucemiei. 

Greg LeMond, triplu câștigător al Turului Franței, este tratat de leucemie, relatează BBC Sport. Dublul campion mondial și câștigător al Turului Franței în 1986, 1989 și 1990 - a declarat că "mai multe săptămâni de oboseală" l-au determinat să meargă la un control.

El rămâne singurul american care a câștigat vreodată Turul Franței, după ce Lance Armstrong și Floyd Landis au fost deposedați de victorii din cauza utilizării de substanțe interzise.

„Am fost diagnosticat cu leucemie mielogenă cronică", a declarat bărbatul în vârstă de 60 de ani într-un comunicat pe site-ul său.

„Din fericire, este un tip de cancer care poate fi tratat și este un tip de leucemie care nu pune în pericol viața sau nu este debilitantă.

După o serie de teste și o biopsie a măduvei osoase, care a fost finalizată săptămâna trecută, am primit diagnosticul oficial vinerea trecută.

Nimeni nu vrea să audă vreodată cuvântul cancer, dar, recunosc, este o mare ușurare, acum, să știu de ce mă simțeam rău.", a mai scris LeMond, citat de Mediafax.

Turul Franţei, cu plecare de la Bucureşti. Ministrul Eduard Novak, anunţ

Ministrul Sporturilor, Eduard Novak, a anunţat la începutul anului că a discutat cu directorul general al Tour de France pentru ca celebra competiţie de ciclism să înceapă de la Bucureşti, de la Arcul de Triumf. 

"Am avut o întâlnire cu Christian Prudhomme, directorul general al Tour de France, pentru a discuta despre posibilitatea organizării Marii Bucle cu plecare de la București.

Acest lucru ar fi ca o punte peste timp, un fapt istoric ce ar marca legătura specială dintre cele două țări, importantă atât pentru noi, cât și pentru Franța: de la micul Paris, la marele Paris. De la Arcul de Triumf din București, la Arcul de Triumf din capitala Franței.

Tour de France este cel care, în august 1910, a inspirat organizarea Circuitului Munteniei, o competiție ciclistă pe etape, precursoarea Turului României, numit, din acest motiv, și Mica Buclă", a scris Eduard Novak pe Facebook.

În 2021, o femeie a provocat un accident în lanţ în Turul Franţei 

O mare căzătură colectivă s-a produs cu aproximativ 45 de km înainte de linia de sosire a primei etape a Turului ciclist al Franţei din 2021, pe şoseaua Landerneau, informează AFP, scrie Agerpres. 

Un ciclist al echipei Jumbo, germanul Tony Martin, plasat în primele rânduri ale plutonului, a lovit pancarta unei spectatoare aflată pe şosea. El a antrenat în cădere numeroşi rutieri, generându-se o imensă confuzie, cu ciclişti la pământ şi alţii depanaţi.

Germanul Jasha Sutterlin (DSM) a fost constrâns să abandoneze din cauza accidentului, survenit la km 152 al etapei lungi de 197,8 km.

Prima parte a plutonului a decis apoi să aştepte ca grosul grupului să se reformeze, cu cicliştii prinşi în căzătură.

Campionul Italiei, Sonny Colbrelli, şi campionul Belgiei, Wout van Aert, au fost printre rutierii întârziaţi.

Ediţia 2021 a Turului Franţei s-a desfăşurat fără patru ciclişti care au urcat pe podium, columbianul Egan Bernal, olandezul Tom Dumoulin, francezii Thibaut Pinot şi Romain Bardet, transmite agenţia AFP, mai scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel