EXCLUSIV  Vești bune pentru 1 milion de angajați din România. Radu Oprea: Calitatea forței de muncă e una din principalele preocupări / video

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Radu Oprea, ministrul Economiei și Antreprenoriatului, a vorbit despre noile măsuri fiscal-bugetare.

Ministrul Radu Oprea a fost invitat la DC News, unde a vorbit despre creșterea taxelor pentru microîntreprinderi și creșterile salariale din România.

„Ce facem cu antreprenorii români, că înțeleg faptul că pe microîntreprinderi vreți să le terminați acum, cu noile taxe și impozite?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Nu e vorba de taxa aia de la 1% la 3%, e suportabilă, dar toate microîntreprinderile cu un profit de peste 30% vor fi sancționate, vor fi trecute la impozitul de 16%“, a mai adăugat analistul politic.

„Nu, nu cred lucrul acesta. Din ceea ce știu în acest moment - sigur nu este o formă finală - ce a rămas în coaliție ca și decizie, companiile până în 300.000 de lei, aproximativ 60.000 de euro, au 1% taxă pe cifra de afaceri și 3% pentru cei care sunt între 60.000 și 500.000 de euro, fără o condiționare referitoare la rentabilitate sau la alte cifre“, a spus ministrul Radu Oprea.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Nou turism în România. Ministrul Radu Oprea: Unele zone sunt deja povești de succes / Chirieac: E de necrezut, e ca în Franța!

„Este știrea zilei! Ea interesează aproximativ 200.000 de microîntreprinderi în România, probabil cu un milion de angajați. De la 1% la 3% este fără probleme, o taxă acceptată de toată lumea, dar faptul că nu veți sancționa profitabilitatea este un uriaș pas înainte. Merită subliniată această informație. Foarte multe microîntreprinderi sunt puse pe hold (n.r. n așteptare) inclusiv în privința creșterii salariilor, pentru că nu știam ce se întâmplă în acest domeniu“, a adăugat Bogdan Chirieac.

„Vor fi și măsuri care vor privi salariul minim pe economie. 3.300 și 4.500 în construcții. În dialogul pe care îl avem cu mediul de afaceri calitatea forței de muncă din mediul privat este una din principalele preocupări. Eu spun că și pentru Statul Român e valabil același lucru. Trebuie să avem oameni bine pregătiți“, a precizat ministrul Radu Oprea.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Respingerea din Schengen, costuri uriașe pentru România. Cum pierdem investitorii străini din cauza lui Nehammer / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel