Veşti proaste după pandemie. Ce se va întâmpla cu berea din toată lumea

Consumatorii de bere primesc o veste proastă, după ce mai mulţi cercetători au afirmat că, în lumea post pandemică, ar putea avea loc schimbări majore în ceea ce priveşte această băutură. 

Astfel, după pandemia COVID-19, berile ar putea rămâne fără acid sau ar putea fi slab acidulate, din cauza lipsei rezervelor de dioxid de carbod din fabricile de etanol. Asta pentru că producătorii de etanol sunt un furnizor important pentru industria alimentară, CO2-ul produs fiind esenţial pentru acidularea sucurilor şi berilor. 

Potrivit statisticilor, doar în SUA 34 din cele 45 de fabrici de etanol şi-au încetat activitatea sau au redus-o drastic de la începutul stării de urgenţă. Iar furnizorii de CO2 au crescut preţurile cu până la 25 la sută. 

"Problema este în creştere. În fiecare zi auzim tot mai multe astfel de plângeri", a explicat Bob Pease, CEO-ul Asociaţiei Berarilor din SUA, conform Reuters. Acesta se aşteaptă ca în perioada următoare mai multe berării să îşi înceteze activitatea. 

O companie europeană, fără probleme 

Producătorul danez Carlsberg a anunţat că nu va avea această problemă, pentru că "fabricile noastre sunt autosuficiente". 

"În concordonanţă cu programul nostru de sustenabilitate, ne creem propriul CO2 în timpul procesului de producţie a berii", a explicat Kasper Elbjorn, purtătorul de cuvânt al companiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel