Vești proaste pentru pasionații de criptomonede. Noi restricții în platformele de trading

foto: Freepik
foto: Freepik

Se impun noi reglementări pe piața cripto!

Un oraș-stat se pregătește să impună reglementări mai stricte furnizorilor de servicii de criptomonede, în urma feedback-ului primit cu privire la propunerile de reglementare, a anunțat autoritatea financiară a acestui oraș-stat. Această mișcare are loc în Singapore, informează Ziarul Financiar. „Propunerile aflate în dezbatere se referă la comportamentul în afaceri şi măsurile pentru a limita potenţialele pagube asupra consumatorilor”, a comunicat Autoritatea Monetară a statului Singapore (MAS).

Noile măsuri propuse includ interzicerea acceptării cardurilor de credit emise în Singapore, încurajând consumatorii să finanțeze operațiuni cu criptomonede sau să utilizeze leverage. Aceste reglementări sunt programate să intre în vigoare la mijlocul anului 2024. În plus, furnizorii vor fi obligaţi să aibă o procedură transparentă de rezolvare a reclamaţiilor.

„Companiile vor fi obligate să apereze interesul consumatorilor care interacţionează cu platformele acestora”, a explicat Ho Hern Shin, deputy managing director of financial supervision la MAS.

„Deşi aceste reglementări vor proteja consumatorii, ele nu îî pot feri de pierderile din activitatea inerent speculativă şi riscantă de tranzacţionare a criptomonedelor”, mai arată acesta.

„Încurajăm consumatorii să rămână vigilenţi şi să fie prudenţi când folosesc servicii de plată în tokenuri digitale, şi să nu aibă de a face cu entităţi nereglementate, inclusiv cele cu sediul în alte ţări.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel