Vești proaste pentru românii din UK. Noua ministră care se va ocupa de imigrare vrea mai puține locuri de muncă și pentru muncitorii străini veniți legal

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Keir Starmer, noul premier britanic, a dezvăluit oficial componența noului Guvern, la scurt timp după instalarea sa la Downing Street.

Starmer a promis o politică a „schimbării” care să sprijine „reconstrucția” regatului, formând o echipă diversificată cu membri din diferite domenii de expertiză.

Foto: Pexels

Angela Rayner, vicepremier

Angela Rayner, în vârstă de 44 de ani, se deosebește de clasa conducătoare britanică, fiind una dintre puținele persoane care nu au trecut pe la universitățile Oxford sau Cambridge. Crescută într-o locuință socială din nordul Angliei, Rayner și-a abandonat studiile fără diplomă și a devenit mamă la 16 ani. După o carieră ca sindicalistă, ea a fost aleasă deputată în 2015 și a devenit numărul doi în Partidul Laburist în 2020. În noul Guvern, Rayner se va ocupa de dosarele locuințelor și reechilibrării teritoriale, promovând un program amplu de construcții și eliminarea „contractelor zero ore”.

Rachel Reeves, ministra Finanțelor

Rachel Reeves, fost economist la Banca Angliei, a făcut istorie devenind prima femeie cancelar (chancellor of the Exchequer) a Regatului Unit. La 45 de ani, Reeves a jucat un rol central în recentrarea Partidului Laburist, subliniind că formațiunea sa politică este acum „partidul întreprinderilor”. Ea promite „o disciplină de fier” în gestionarea finanțelor publice și dorește să „reconstruiască serviciile publice” prin investiții strategice.

David Lammy, ministrul de Externe

David Lammy, avocat de 51 de ani și descendent al unor sclavi din Guyana, a căpătat o vastă experiență diplomatică prin numeroasele sale vizite în străinătate. Lammy consideră că politica externă britanică trebuie să redescopere „arta marii strategii” post-Brexit, promovând o apropiere de Uniunea Europeană. De asemenea, Lammy va gestiona relațiile complexe cu Statele Unite, fiind prieten al fostului președinte Barack Obama și având de navigat o posibilă revenire a lui Donald Trump la putere.

John Healey, ministrul Apărării

În contextul actual al Războiului din Ucraina, John Healey, în vârstă de 64 de ani, preia portofoliul Apărării. Deputat din 1997 și având o experiență bogată în diverse ministere, Healey are misiunea de a implementa o creștere a cheltuielilor militare la 2,5% din PIB și de a investi suplimentar în Asia pentru a contracara influența Chinei.

Yvette Cooper, ministra Internelor

Yvette Cooper, o figură importantă din generația Blair, a fost aleasă în 1997 și a deținut funcția de Ministru al Internelor în guvernul fantomă laburist din 2021. Cooper va gestiona subiectele sensibile ale imigrației, urmărind reducerea imigrației legale și combaterea imigrației ilegale, în timp ce va abandona controversatul proiect de expulzare a migranților în Rwanda.

Wes Streeting, ministrul Sănătății

Wes Streeting, reprezentant al aripii de centru a Partidului Laburist și în vârstă de 41 de ani, are sarcina dificilă de a redresa sistemul public de sănătate (NHS). Având o experiență personală cu cancerul și o copilărie marcată de sărăcie, Streeting se declară pregătit pentru provocările din domeniul sănătății și își propune să reducă timpii de așteptare pentru britanici.

Alte numiri notabile includ Shabana Mahmood ca ministru al Justiției, Bridget Philipson ca ministru al Educației și Ed Miliband, fost lider al partidului, ca ministru însărcinat cu Securitatea Energetică și Neutralitatea Carbonului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel