Veștile bune și deloc bune despre consumul de carne. Cât de multă carne roșie ar trebui să consumăm

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @gerain0812
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @gerain0812

Sunt greu de ignorat opiniile contradictorii cu privire la consumul de carne, mai ales în ultima perioadă. La sfârșitul anului trecut, o analiză a considerat că dovezile din spatele recomandărilor de a limita consumul de carne sunt slabe, spunând că sunt foarte puține beneficii pentru sănătate rezultate din reducerea consumului de carne, potrivit HealthyFood.

De cealaltă parte a gardului, veganii vocali și activiștii pentru drepturile animalelor protestează că ar trebui să renunțăm cu toții la carne în favoarea alimentelor vegetale. 


Vestea bună despre carne ...


Carnea a fost un accesoriu obișnuit pentru farfurii de cină de când ne amintim cei mai mulți dintre noi. Există un motiv întemeiat: carnea roșie este o sursă valoroasă de fier, proteine ​​și alți nutrienți importanți precum zincul, vitamina B12 și grăsimile omega-3.

Fierul, care stimulează energia, este important în special pentru femei, care au cerințe mai mari decât bărbații în multe grupe de vârstă. Carnea roșie este o sursă de fier ușor de absorbit, care ajută la prevenirea anemiei. Una din patru femei australiene nu își îndeplinește cerințele de fier și 15% au anemie.

Simptomele anemiei prin deficit de fier pot include senzația constantă de oboseală și lipsa de concentrare.

Carnea roșie este, de asemenea, o sursă bună de proteine ​​pentru dezvoltarea mușchilor. Cele mai recente cercetări CSIRO sugerează că o creștere a aportului de proteine ​​este importantă pentru gestionarea greutății, deoarece proteinele ne ajută să ne gestionăm foamea și reduc pofta de mâncarede-a lungul zilei. Carnea roșie slabă, puiul, ouăle, leguminoasele și produsele lactate precum laptele și iaurtul sunt toate surse de proteine ​​de calitate.



Veștile deloc bune despre carne...


Legătura dintre carnea roșie și o varietate de condiții de sănătate este cunoscută de mult timp. Dovezile împotriva consumului de prea multă carne roșie sunt cele mai puternice pentru cancerul intestinal, al doilea cel mai mare ucigaș de cancer din lume. Unul din șase cazuri noi de cancer intestinal este asociat cu consumul de prea multă carne roșie și procesată (cum ar fi șuncă, slănină, salam și cârnați).

În 2015, Organizația Mondială a Sănătății a declarat carnea procesată drept cancerigen de clasa 1. Cu alte cuvinte, a spus că există dovezi puternice despre provocarea cancerului de către consumul excesiv de carne. Consiliul Cancerului sfătuiește că cei care mănâncă carne ar trebui să limiteze carnea roșie la trei sau patru ori pe săptămână (nu mai mult de 700 g greutate brută pe săptămână) și să aleagă pește, pui și leguminoase în alte zile. Carnea procesată trebuie tăiată sau redusă la minimum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel