Veterinarii, sfat pentru proprietarii de câini: "Daţi animalele cu cremă de protecţie solară". Substanţele interzise

Fotografie de la Anastasia Shuraeva, Pexels
Fotografie de la Anastasia Shuraeva, Pexels

La fel ca oamenii, câinii au pielea sensibilă şi pot suferi de arsuri solare şi cancer de piele după expuneri prelungite la soare. 

Zonele de piele expusă de pe buze, nas, urechi şi burtă sunt în mod special vulnerabile la lumina solară, în timp ce rasele care au blana scurtă sunt şi mai expuse. 

Câinii cu blana albă sau deschisă la culoare sunt mai expuşi la arsuri solare, pentru că o cantitate mai mare de raze UV pot ajunge pe pielea lor. 

"Nu e deloc indicat să vă lăsaţi câinii, mai ales dacă au blana albă sau mai deschisă la culoare, să stea în soare pentru timp îndelungat. Evitaţi să mergeţi la plimbare în orele în care Soarele arde cel mai tare, pentru că ar putea face insolaţie, arsuri. Ca să evitaţi arsurile pe pielea câinilor, puteţi folosi cremă de protecţie pentru animale, pe care ar trebui să o aplicaţi regulat pe vârful urechilor, dar şi pe alte zone, mai ales unde blana e mai subţire", a declarat Nina Downing, veterinar, pentru Daily Mail.  

Ca să vă asiguraţi că nu îi faceţi rău câinelui, trebuie să îl daţi cu cremă de protecţie care nu conţine oxid de zinc sau acid para-aminobenzoic. 

Ioana Marinescu: Cum alegem crema de protecție solară potrivită pentru noi: ten gras, uscat, matur, sensibil

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a explicat cum alegem crema de protecție solară potrivită pentru noi, în funcție de ten.

„Protecția solară are diferiți factori. În general, recomandarea este să se folosească o protecție solară cu factor de protecție 30, 50+, dacă se poate. Protecțiile solare pot fi protecții minerale - sunt foarte moderne acum, le recomand. Întotdeauna ar trebui să primeze partea naturală. O protecție bună trebuie să blocheze penetrarea ultravioletelor în piele. Protecția minerală ajută la o blocare fără încărcarea porilor.

Tenurile cu acnee, de exemplu, au probleme cu protecția solară, deoarece o protecție solară normală va accentua acneea. Și atunci trebuie să avem o protecție dedicată tipurilor de ten cu probleme”, a spus Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, în emisiunea „Pastila de frumusețe” de la DCNews.

„Pot fi protecții pudră”, a spus Ioana Marinescu, arătând o pudră cu acid hialuronic și cu protecție minerală. „Eu recomand să fie folosită peste protecție. Pot fi și fonduri de ten cu protecție solară, deși pe perioada verii recomand să ne machiem cât mai ușor. Orice exagerare poate încarcă în mod inutil tenul. Poate duce la ridare prematură și nu ne dorim acest lucru”, a subliniat Ioana Marinescu.

„Dacă stăm la plajă și intrăm în apă, ar fi minunat ca protecția solară să fie reaplicată. Dacă trăim în oraș în timpul verii, protecția solară poate fi aplicată dimineața. Ar fi minunat să fie accentuată cu o pudră fixatoare. E în regulă pentru o zi de muncă”, a explicat Ioana Marinescu.

„Pentru tenul gras, sunt protecții solare care colorează și uniformizează tenul cu imperfecțiuni”, a zis Ioana Marinescu.  CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel