Veți putea ajunge în Sicilia cu mașina. Italia construiește un pod gigant

pexels
pexels

Un pod uriaș va fi construit până în Sicilia. 

Italia va construi un pod gigant proiectat să conecteze Sicilia de continent. Ministrul Economiei, Giancarlo Giorgetti, a anunțat că suma necesară construcției se ridică la 12 miliarde de euro. Podul ar urma să fie finalizat în 2032. Deocamdată, finanțarea este din bani publici. Ministrul a vorbit despre angajamentul de a găsi surse de finanțare. 

”Dar angajamentul nostru este să găsim surse alternative de finanțare care să poată reduce povara lucrării, care în prezent este suportată în întregime de bugetul de stat”, a spus Giorgetti, adresându-se Parlamentului asupra bugetului.

Podul care leagă Sicilia de regiunea de sud a Calabriei ar avea o lungime de aproximativ 5 km  și va include o deschidere centrală de 3,3 km - depășind cu ușurință recordul actual de 2,02 km deținut de podul Canakkale din Turcia.

În Italia, sunt critici asupra Guvernului cu privire la această finanțare din banii de stat, mai ales că podul ar urma să fie construit într-o zonă în care se produs frecvent cutremure. Criticii vorbesc atât despre o risipă de bani, cât și despre daunele aduse peisajului și ecosistemului, arată Reuters. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel