Vetuța Stănescu (PNL), despre moțiunea împotriva lui Rafila: ”Sănătatea, transformată în trambulină pentru atacuri politice”

FOTO: Facebook @ Ministerul Sanatatii
FOTO: Facebook @ Ministerul Sanatatii

Vetuța Stănescu, deputat liberal, îl susține pe ministrul Sănătății Alexandru Rafila, pe numele căruia s-a depus o moțiune simplă ce va fi votată miercuri.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății Alexadru Rafila -  ”Ministrul Rafila - turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale” a fost dezbătută, luni, 18 septembrie, urmând ca miercuri să fie votată în plenul Camerei Deputaților. 

În cadrul dezbaterilor asupra moțiunii depuse de deputații USR și cei de la partidul Forța Dreptei, deputatul PNL Vetuța Stănescu a ținut să puncteze că sănătatea poate fi transformată în ”trambulină pentru atacurile politic”, mai mult, liberala le-a cerut deputaților să nu voteze împotriva acesteia.

”Ministerul Sănătăţii condus de Alexandru Rafila a gândit programe pentru oameni, pentru pacienţi, iar pacienţii nu au şi nu trebuie să aibă culoare politică. Sănătatea este un domeniu care ne interesează şi ne afectează pe toţi şi în niciun moment nu trebuie transformată în trambulină pentru atacuri politice, indiferent dacă suntem la putere sau în opoziţie.

Ar trebui ca pentru binele naţiunii noastre, pentru sănătatea poporului român să ne dăm mâna şi să gândim constructiv, să fim parte a soluţiei şi în niciun caz parte a problemei, doar aşa lucrurile vor putea merge în direcţia pe care ne-o dorim, iar câştigaţi în cele din urmă vom fi noi toţi.

Fără încrâncenare, fără resentimente, România poate avea un viitor, un viitor construit pe o bază sănătoasă, cu un sistem sanitar adaptat cerinţelor acestor vremuri. Vă solicit respectuos nu votaţi această moţiune.

Este o capcană politică întinsă chiar de cei care au avut implicare directă atât în sănătate, cât şi în construirea PNRR, pe care acum nu-l mai văd atât de bun pe cum îl prezentau”, a spus Vetuţa Stănescu la dezbaterea moţiunii simple pe sănătate din plenul Camerei Deputaţilor.

Rafila, vizibil în spațiul public 

Deputata a subliniat că activitatea lui Alexandru Rafila ca ministru al Sănătăţii este ”vizibilă”, arătând că acesta s-a concentrat pe prevenţie, pe diversificarea serviciilor medicale, creşterea tarifelor decontate de CNAS pentru unităţile sanitare.

”Sănătatea este un domeniu care, din păcate, a fost lăsat în urmă. Ani de zile am asistat la subfinanţarea acesteia, iar problemele s-au răsfrânt, din păcate, asupra noastră, a tuturor celor care suntem nevoiţi să trecem pragul unităţilor sanitare din România şi au fost vizibile mai ales în momentele de criză.

Ne aducem aminte de momentul Colectiv, de pandemie, când medicii nu aveau nici măcar echipamente de protecţie sau spitalele erau supraglomerate şi suprasolicitate.

A trebuit să gestionăm această situaţie în regim de urgenţă pentru protecţia cadrelor medicale şi a pacienţilor deopotrivă, erau probleme care ne-au ajuns din urmă şi care nu puteau fi trecute cu vederea.

În ultima perioadă, din fericire, s-au făcut paşi importanţi pentru normalizarea actului medical, pentru aducerea lui la standardele europene şi cele necesare anului 2023”, a spus deputatul liberal.

Reamintim că Vlad Voiculescu a fost ministrul Sănătății împotriva căruia s-au depus două moțiuni simple, în numai două luni, în februarie 2021, ”Incompetența și lipsa de asumare UCID! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea și viața românilor!” și în aprilie 2021, ”Ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece!”, ambele depuse de deputații din grupul parlamentar PSD, ambele respinse.

Citește și: Ministrul Rafila a anunțat că începe digitalizarea spitalelor cu bani din PNRR: 100 de milioane de euro vor fi alocaţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel