Cercetătorii britanici vor avea, în viitor, un nou caz de studiat. Vor trebui să găsească tratament pentru iubire. Asta pentru că, oficial, dragostea a fost inclusă pe lista maladiilor de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
Autor: Răzvan Băltărețu
OMS îi fixează chiar simptome dragostei, cum ar fi insomnia, palpitațiile, reacțiile impulsive, uneori durerile de cap, chiar gânduri extremiste care includ persoana respectivă. Este boală, dar nu dă și dependență, acesteia fiindu-i fixat termenul de expirare la patru ani. Se pare că după interval va fi schimbată sursa de contaminare a acestei boli.
Elevii și studenții vor fi bucuroși la auzul acestei vești. De acum nu se mai duc cu boli inventate, mâzgălite pe scutiri medicale pentru motivarea absențelor. Se vor duce și vor spune că sunt, pur și simplu, îndrăgostiți. Chiar și notele mici vor avea o scuză. La întrebarea tatălui cum de a reușit să ia nota 5, fiica/fiul va da vina pe boală. Era îndrăgostit(ă) la momentul acela, iar, între timp, i-a trecut și se pune pe învățat.
Și în cazul medicilor se vor schimba câteva lucruri. Probabil că de acum se vor regăsi pe fișe și descrieri mai neobișnuite. “S-a contaminat cu iubire de la o brunetă. Recomand ședere la pat, cu fata în cauză alături". De asemenea, chiar într-o căsnicie se schimbă vocabularul. Dacă soțul afirmă că n-o mai iubește, soția poate va decide că s-a făcut bine și îl va “externa” din casă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu