Un tânăr, în vârstă de 34 de ani, care a ajuns la ATI cu Covid-19 s-a externat pe semnătură, în ciuda avertismentului medicilor.
El ajunsese la spital în stare foarte gravă. Medicii au reușit să îl salveze, dar bărbatul a refuzat să mai sta în spital.
Înainte de a se externa, după ce a stat trei săptămâni intubat, cu vocea aproape stinsă spunea că deși nu s-a vaccinat, acum crede că vaccinarea este soluția.
Pe 30 august, Spitalul Victor Babeș din Timișoara publica filmarea cu acest tânăr care a murit între timp, iar medicii transmiteau atunci următorul mesaj: ”Afirmatia tulburatoare ii apartine unui tanar in varsta de 34 de ani care, timp de aproape 3 saptamani, a fost intubat in vreme ce se afla internat in Sectia de Terapie Intesiva a spitalului nostru. Tanarul, care nu este vaccinat, s-a infectat cu Sars-CoV 2 pe cand se afla in vacanta in Italia.
Cateva zile si-a administrat singur un tratament cu vitamine, iar cand si-a dat seama ca nu mai poate respira a venit la spital. Gradul de afectare pulmonara era in acel moment de 80 la suta. A fost necesara intubarea lui pentru a-l putea salva.
Timisoreanul spune ca nu s-a vaccinat pentru ca nu a crezut ca ar putea face vreodata o forma severa de COVID 19. “Fiecare decide pentru viata lui, dar am vazut acum, pe propria piele, ca e mai bine sa te vaccinezi, decat sa nu o faci si sa ai o forma atat de grava. E mai bine sa te vaccinezi decat sa iti pui viata in pericol”, marturiseste tanarul pacient aflat inca pe patul din Sectia de Terapie Intensiva. Datorita efortul colegilor de la ATI, a echipei condusa de dr. Mirela Porosnicu, care timp de 3 saptamani a luptat continuu, tanarul a fost salvat. Vor trebui sa treaca luni bune, insa, pana cand isi va reveni in totalitate”.
“Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe ATI și ale colegilor de pe secția de Boli Infecțioase, pacientul a părăsit, alaltăieri după amiază – spre seară, incinta unității noastre, spunându-ne că va sta în Timișoara, pentru a fi aproape de spital. Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanță, iar pe drum, din cauza riscului la transport, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanța care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Pacientul nu era într-o stare bună pentru a pleca din spital. Pe această cale atragem atenția și rugăm inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale. Noi nu ne putem opune dorințelor pacienților, dar e important să aibă încredere în medici. De exemplu, am avut alaltăieri un pacient cu 51% saturație de oxigen care a refuzat oxigenul în dublă sursă, punându-și în pericol starea de sănătate.” prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu