Cercetătorii au descoperit un aliment care scade riscul de sindrom metabolic prin reducerea grăsimii abdominale, scrie Alimentul minune este uleiul de rapiţă. Oamenii de știință au arătat că folosirea uleiului de rapiţă în preparea alimentelor poate duce la reducerea ţesutului adipos de pe abdomen.
Rezultatele au arătat că participanţii care au consumat ulei de rapiţă sau ulei de rapiţă bogat în acid oleice timp de patru săptămâni au înregistrat o reducere a grăsimii abdominale cu 1.6%. Uleiul de rapiţă este bogat în grăsimi mononesaturate, care pot reduce nivelul colesterolului „rău” şi care promovează benefiic pentru inimă.
Grăsimile mononesaturate se mai găsesc în cantităţi mari în uleiul de măsline, uleiul de arahide, uleiul de susan, avocado, unt de arahide şi în multe nuci şi seminţe. Toate acestea ar putea reduce la rândul lor grăsimea abdominală şi riscul de sindrom metabolic.
Mai multe cercetări au arătat că dieta mediteraneană, ce este bogată în grăsimi mononesaturate, prezintă numeroase beneficii pentru inimă, sănătate şi longevitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu