Vezi care sunt cele mai grave atacuri din Statele Unite din ultimii 20 de ani

columbine cafeteria shooting
columbine cafeteria shooting

Atacul armat soldat cu moartea a şase persoane, sâmbătă, la Tucson şi rănirea altor 12, între care o membră democrată a Congresului american, este departe de a fi cel mai sângeros incident din ultimii 20 de ani în Statele Unite, relatează AFP, prezentând o cronologie a acestora, preluată de Mediafax

- 16 octombrie 1991: Un bărbat ucide 22 de persoane într-un restaurant din Killeen (Texas) şi răneşte alte 20 înainte de a se sinucide.

- 20 aprilie 1999: La Littleton (Colorado), doi liceeni deschid focul în liceul Columbine. Doisprezece elevi şi un profesor sunt ucişi. Cei doi tineri se sinucid.

- 29 iulie 1999: După ce şi-a ucis soţia şi cei doi copii, un broker în vârstă de 44 de ani deschide focul în două companii de brokeraj din Atlanta (Georgia), provocând moartea a nouă persoane, apoi se sinucide.

- 21 martie 2005: La Red Lake (Minnesota), un adolescent în vârstă de 16 ani ucide nouă persoane din şcoala sa, dintre care cinci liceeni, înainte de a se sinucide.

- 16 aprilie 2007: Un student în vârstă de 23 de ani de origine coreeană ucide 32 de persoane înainte de a se sinucide în campusul universităţii Virginia Tech, la Blacksburg (Virginia). Masacrul este cel mai grav din istoria Statelor Unite pe timp de pace.

- 5 decembrie 2007: Un tânăr în vârstă de 19 ani, înarmat cu o puşcă de asalt ucide opt persoane într-un centru comercial din Omaha, în Nebraska (centru), înainte de a se sinucide.

- 24 decembrie 2008: Un bărbat deghizat în Moş Crăciun deschide focul asupra participanţilor la o petrecere, ucigând nouă persoane. Ulterior, acesta se sinucide.

- 10 martie 2009: O persoană cu probleme psihice ucide zece persoane, între care mama sa, în trei oraşe din Alabama (sud), înainte de a întoarce arma asupra sa.

- 3 aprilie 2009: Un bărbat de origine vietnameză deschide focul într-un centru de primire pentru imigranţi din Binghamton (statul New York), provocând moartea a 13 persoane.

- 5 noiembrie 2009: Nidal Hasan, un psihiatru militar de origine palestiniană, declanşează cel mai grav atac înregistrat vreodată într-o bază militară americană, provocând moartea a 13 persoane şi rănirea alte 42, înainte de a fi rănit şi imobilizat.

- 20 ianuarie 2010: Un bărbat ucide opt persoane în Virginia (est), apoi se predă după ce este urmărit de 150 de poliţişti.

- 3 august 2010: Un bărbat care avea relaţii dificile cu angajatorii săi îşi ucide opt colegi într-o întreprindere de distribuţie a berii din Connecticut (nord-est), înainte de a întoarce arma împotriva lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel