Unele beri dulci au până la 6% zahăr. La 4-5 beri băute pe seară, aportul de glucide este enorm, ducând la obezitate și diabet. Consumul acestor sortimente „răcoritoare” a crescut exponențial vara aceasta, față de anul trecut.
Consumul de bere slab alcoolizată s-a dublat în România față de anul trecut. Până vara aceasta, bărbații evitau să stea pe terasă cu o bere cu lămâie în față, aceasta fiind considerată o băutură exclusiv pentru femei. Acum însă nimeni nu se mai formalizează. „E un trend clar, e o migrație a gusturilor, se beau tot mai multe beri dulci sau acrișoare”, spune Constantin Bratu, președintele Asociației Berarilor din România. În ultimii doi ani, femeile au început să o consume timid, ducând aceste sortimente la o cotă de piață de 2%, iar vara aceasta estimările producătorilor remarcă o creștere de până la 7% din totalul pieței.
Mult zahăr în „berile cu lămâie”Ceea ce nu lipsește din nicio bere cu arome sunt E-urile, dintre care cel mai periculos este considerat E104, un colorant artificial. Dar cea mai mare capcană o reprezintă conținutul de zahăr și pe care mulți consumatori obișnuiți de bere nu îl conștientizează atunci când înlocuiesc băutura clasică cu varianta „răcoritoare”. Există „beri cu lămâie” care ajung la 6% conținut de zahăr, ceea ce înseamnă 30 g la o sticlă de 500 ml, ceea ce este enorm. Dacă te răcorești cu 4-5 beri dulci pe seară, înseamnă un aport de 120-150 g de zahăr, ceea ce duce automat, pe termen lung, la obezitate și diabet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu