Vezi ce alimente îți fac vederea mai bună

ochii
ochii

Mulți dintre noi nu conştientizează pe deplin cât de important este simţul văzului, până în momentul când întâmpinăm o problemă medicală.

În timp ce unele probleme mai grave nu pot fi prevenite şi necesită o intervenţie, există lucruri pe care le putem face pentru a ne înbunătăţi vederea, mâncatul sănătos fiind una dintre ele. "Alimentele care au un efect benefic asupra ochiilor, vor avea un efect benefic şi asupra organismului, totul funcţionează sinergic.", a declarat Judy Caplan, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriţie şi Dietă din America, pentru Huffington Post.

Luteina şi zeaxantina, antioxidanţi care protejează şi menţin celule sănătoase, se regăsesc în spanac şi varză. O condiţie întâlnită la adulţii în vârstă de şi peste 50 de ani, este aceea a degenerării maculare (este afectată vederea centrală), a cărei progresie poate fi încetinită dacă corpul primeşte un aport mare de nutrienţi.

Deficitul de zinc din organism a fost corelat cu tulburări de vedere şi de vizibilitate pe timp de noapte, precum şi cataracta.O sursă bună de zinc o reprezintă stridiile, dar dacă nu sunteţi un fan al lor puteţi să consumaţi lapte, carne de vită, homar sau somon.

Caisele sunt o sursă bună de beta-caroten şi licopen, care ajută la o vedere mai bună. Organoismul transformă beta-carotenul în vitamina A, care rezistă la deteriorarea cristalinului, celulelor şi a ţesuturilor ochiului.

Consumul de fructe şi legume bogate în vitaminele C şi A sunt de asemenea benefice ochilor. Spre exemplu o cană cu cartofi dulci conţine doza necesară de vitamina A. O altă opţiune ar fi consumul de morcovi, cunoscuţi pentru efectele benefice pentru ochii.

Ouăle sunt şi ele pe lista alimentelor ce îmbunătăţesc vederea, întrucât sunt bogate în acizi graşi precum Omega 3 şi luteina. Deşi aceasta se regăseşte şi în legumele verzi, organismul absoarde mai bine acest acid din ouă.

 Pe lângă vitaminele A şi C,vitamina E încetineşte degenerarea musculară şi scade riscul apariţiei cataractei. Germenii de grâu, migdalele, untul de arahide, şi seminţele de floarea soarelui sunt surse din care corpul îşi poate procura vitamina E.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel