Vezi ce spune Ovidiu Tender despre Dan Diaconescu și Oltchim

Oltchim2
Oltchim2

Demersurile de privatizare în cazul Oltchim și spectacolul mediatic cu Remus Vulpescu, preşedintele OPSI și Dan Diaconescu în rolurile principale, nasc suspiciuni. Una dintre ele este cea promovată de Victor Ponta, care pune în cârca PDL-ului eşecul demersului vânzării pachetului majoritar de acţiuni de 54,8% din acţiuni aflat în proprietatea statului. O altă variantă posibilă este cea prezentată de mass media care explică implicarea lui Dan Diaconescu ca făcând parte din campania electorală personală, sau o intermediere pentru un grup investiţional ocult. 

 Omul de afaceri Ovidiu Tender respinge categoric ideea că în spatele lui Dan Diaconescu s-ar afla un mare investitor: „La o asemenea sumă şi la asemenea valori este exclus ca cineva să fie în spate. Cineva care ar fi dorit să intre într-o afacere de o asemenea dimensiune venea în faţă pentru că nu se pune problema de bani negri, care nu se pot justifica. Este exclus ca Dan Diaconescu să aibă pe cineva în spate. Dacă ar fi fost cineva, ar fi fost în faţă", a spus Tender pentru “Redeşteptarea”.

“Este o afacere sortită eşecului. Cu 700 de milioane datorii în spate, nimeni nu va putea să facă nimic. Este o prostie modul în care s-a gândit şi s-a conceput această afacere" a mai adăugat Ovidiu Tender.

O altă teorie este elaborată de către Radu Soviani, jurnalist la The Money Channel, fiind acreditat un plan secret privind “privatizarea” Oltchim. Pentru că cine ar fi dorit să controleze combinatul nu ar fi licitat doar pentru pachetul de acțiuni al Oltchim, ci pentru ceea ce numeşte Soviani “creanța de aur”. Adică dreptul pe care îl are compania Electrica de a încasa circa 154 de milioane de euro de la Oltchim. Pentru creanţa Electrica, PCC a ofertat mai puţin de trei milioane de euro, iar Chimcomplex, 45 de milioane de euro. Astfel, Chimcomplex, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, a obținut dreptul de a fi unicul ofertant pentru cumpărarea crenței Electrica, pentru care poate negocia în continuare conform metodei alese pentru privatizarea Oltchim. Radu Soviani consideră creanţa Electrica mai valoroasă decât pachetul de acţiuni, pentru că aceasta este acoperită de garanţii reale.

Rămâne varianta prin care Dan Diaconescu nu urmăreşte decât atragerea de capital politic. Aici “Vocea Rusiei” a creionat exact relaţia pe care o va avea Dan Diaconescu, înainte de aflarea veştii că semnarea contractului de vânzare-cumpărare se amână sine die. “Acțiunea electorală ar presupune că în zilele următoare, de exemplu, după auditul care va fi realizat asupra combinatului, Dan Diaconescu va lansa ”bomba” că a fost înșelat de ”ciocoi”, că nu va plăti banii pentru că i s-a întins o capcană, că ”poporul a fost trădat” etc”, consideră analiştii ruşi. Primele declaraţii ale patronului OTV confirmă acest scenariu, neplata pachetului de acţiuni adjudecat la licitaţie cu 203 milioane de lei fiind aproape sigură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel