Vezi cu cât au crescut prețurile alimentelor în luna iulie

alimente
alimente

Prețurile alimentelor au crescut la nivel global, în medie, cu zece procente în luna iulie, față de luna precedentă a acestui an. Această creștere sporește astfel temerile legate de o slăbire a puterii de cumpărare a celor mai săraci oameni ai planetei.

[caption id="attachment_227418" align="alignleft" width="276"] foto: hellosm.ro[/caption]

 Banca Mondială a pus această “creștere istorică” a prețurilor pe seama valului de căldură care a afectat Europa de Est și S.U.A. , conform B.B.C.

Cele mai mari creșteri de prețuri, descrise ca “istorice” de președintele Băncii Mondiale, Jim Kim Yong, au fost înregistrate la cerealele de bază – porumbul,  grâul și soia. Prețurile la porumb și grâu au crescut cu 25 de procente, în vreme ce prețul pentru soia a crescut cu 17 procente. Doar prețul orezului a scăzut cu patru procente. Banca Mondială a avertizat că țările importatoare vor fi în mod aparte vulnerabilizate de această situație.

Organizația a solicitat guvernelor să sprijine programe pentru a proteja comunitățile cele mai vulnerabile de o creștere a costurilor alimentare. "Nu ne putem permite ca aceste creșteri istorice de prețuri să se transforme în pericole de durată, familiile retrăgându-și copiii de la școală și mâncând mai puține alimente nutritive pentru a compensa prețurile ridicate", a declarat președintele Băncii Mondiale, Jim Kim Yong.

Însă, în afară de secetă, faptul că 40 de procente din producția de porumb din S.U.A. se folosește pentru producerea etanolului - un biocombustibil - contribuie de asemenea la creșterea prețurilor alimentelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel