Satelitul natural al Terrei, Luna, a fost fotografiat recent cu o sondă NASA, de la doar 10 km de suprafață. După montarea celor câteva sute de imagini captate, și derulate cu o viteză mai mare, rezultatul dă impresia de filmare a suprafeței Lunii, dintr-un avion.
O sondă NASA a zburat la data de 14 decembrie 2012 la doar 10 km de suprafaţa solului selenar, peste emisfera nordică a feţei îndepărtate a Lunii, fotografiind în detaliu peisajul, scrie descoperă.ro.
Sutele de fotografii au fost realizate cu ajutorul unei camere ataşate de sondă. Imaginile, ulterior montate, dau iluzia zborului deasupra suprafeţei lunare, văzută ca dintr-un avion.
Sonda Ebb, care a luat aceste imagini, este unul dintre cele două mici vehicule spaţiale pe care ulterior, la 17 decembrie 2012, specialiştii NASA le-au „izbit” de suprafaţa Lunii pentru a studia câmpul gravitaţional al acesteia, în cadrul misiunii GRAIL.
Materialul video de mai jos a fost realizat din sute de imagini combinate şi derulate cu o viteză de 6 ori mai mare decât cea a mişcării sondei Ebb în jurul Lunii. Se poate vedea în el, cu o impresionantă acurateţe, suprafaţa prăfoasă, marcată de cratere, a satelitului natural al Terrei, din apropierea craterului de impact Jackson.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu