Potrivit 20minutos.es, consumul iresponsabil de alimente dulci poate cauza modificări ale nivelului de glucoză in sange la pacienţii cu diabet. Acest lucru poate duce la un risc crescut de boli cardiovasculare. Nu trebuie să cădem în capcana etichetelor care îşi prezintă produsul ca fiind fără zahăr. Experţii spun că aceste produse nu sunt benefice pentru sănătatea noastră. Chiar dacă nu au adaos de zahăr, ele pot avea grăsimi saturate care măresc nivelul colesterolului.
Chiar dacă de Crăciun se produc cele mai mare excese culinare, specialiştii ne recomandă să fim precauţi. Cu atât mai mult, cei care suferă de hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă, cardiopatie ischemică sau diabet trebuie să nu abuzeze de alimentele tradiţionale. De asemenea, trebuie evitat consumul de sare şi trebuie utilizat uleiul de măsline pentru a putea reduce nivelul colesterolului. Încercaţi să evitaţi carnea de porc şi alegeţi un aliment fără grăsime, cum ar fi curcanul, puiul sau peştele.
Citește şi:
Cum ne menținem în formă iarna
Dietele minune de slăbit pot fi foarte periculoase
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu