Via Transilvanica - un nou traseu turistic omologat

Via Transilvanica, un nou traseu turistic omologat
Via Transilvanica, un nou traseu turistic omologat

Traseul Via Transilvanica a fost omologat oficial de Ministerul Turismului.

Publicitate

Proiectul a fost iniţiat anul trecut de asociaţia Tăşuleasa Social. Primii 134 kilometri din Via Transilvanica au fost omologaţi oficial de Ministerul Turismului ca traseu turistic, a anunţat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, printr-o postare pe pagina sa de socializare.

'Via Transilvanica, drumul care uneşte românii, este omologat oficial ca traseu turistic pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud. Este o mândrie pentru mine ca, după ce în judeţul nostru s-au dat în folosinţă primii 134 km din Via Transilvanica, acest traseu să fie şi primul din România omologat oficial de Ministerul Turismului. Felicitări Alin Uşeriu şi Asociaţiei Tăşuleasa Social pentru idee şi iniţiativă şi tuturor comunităţilor pe unde trece Via Transilvanica pentru suportul oferit în implementarea acestui proiect', a scris Radu Moldovan pe Facebook.

Via Transilvanica - proiect de 1000 de km

Via Transilvanica reprezintă un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, inspirat de potecile de pelerinaj din Spania şi cele de anduranţă din SUA, care va porni de la Drobeta-Turnu Severin, unde a intrat pentru prima dată în ţară Regele Carol I, va străbate Transilvania şi va ajunge până la mănăstirea Putna, unde se află mormântul domnitorului Ştefan cel Mare. Traseul va avea, în total, circa 1.000 de kilometri şi va străbate 10 judeţe: Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.

Citește și: Croazieră pe Canalul Dunăre - Marea Neagră. Proiect al CNACN

În Bistriţa-Năsăud, traseul măsoară 134 kilometri şi a fost inaugurat la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut. Acesta străbate comunele Lunca Ilvei, Tiha Bârgăului, Bistriţa Bârgăului, Livezile, Cetate, Dumitriţa, Mărişelu, Şieu, Şieuţ şi Monor şi trece inclusiv prin păduri aflate în proprietatea comunei Prundu Bârgăului.

Citește și: Regiunile României în statisticile europene: Turism, Transport și Agricultură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel