Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat a Rusiei: Activitatea Curţii Penale Internaţionale ar trebui interzisă prin lege în Federaţia Rusă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Дмитрий Трепольский)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Дмитрий Трепольский)

Preşedintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a declarat că este necesar ca în Rusia să se interzică prin lege activitatea Curţii Penale Internaţionale (CPI). 

El a postat acest mesaj pe canalul său de Telegram. În opinia sa, de asemenea, este necesar ca în Rusia să se introducă tragerea la răspundere penală pentru sprijinirea CPI şi să se încheie acorduri cu ţările prietene, care să prevadă refuzul reciproc de a coopera cu instanţa.

Volodin a mai spus că preşedintele Federaţiei Ruse ar trebui să dispună de "dreptul de a întreprinde orice acţiune necesară pentru a proteja cetăţenii de deciziile structurilor internaţionale", scrie Rador, citând gazeta.ru.

CPI, mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Camera preliminară a Curţii Penale Internaţionale (CPI) de la Haga a emis pe 17 martie un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus, Vladimir Putin, şi a comisarului prezidenţial pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova. În documentul emis se menţionează că cei doi pot fi implicaţi în "crime de război", care constau în deportarea şi transferul ilegal în Federaţia Rusă a populaţiei, în special a copiilor din teritoriile ocupate ale Ucrainei.

Rusia deschide dosar penal împotriva judecătorilor Curții Penale Internaționale

Rusia a deschis o anchetă penală împotriva judecătorilor Curții Penale Internaționale, conform SkyNews. Comitetul de Investigații al țării, care este responsabil pentru investigarea crimelor grave, a declarat că nu există motive de răspundere penală din partea președintelui rus și a susținut că șefii de stat au imunitate față de jurisdicția altor țări.

Acțiunea Rusiei este un gest simbolic de sfidare ca răspuns la mandatul emis împotriva lui Vladimir Putin.

Curtea Penală Internațională l-a acuzat, săptămâna trecută, pe Vladimir Putin că a răpit copii din Ucraina, ceea ce constituie o crimă de război. Instanța a susținut că președintele rus este „responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și cea de transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă”.

Kremlinul a numit mișcarea scandaloasă, dar nulă din punct de vedere juridic, deoarece Rusia nu este semnatară a tratatului care stă la baza CPI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel