Viața deputatei de Arizona, salvată de un practicant

hernandez si giffords
hernandez si giffords

Daniel Hernandez este practicantul deputatei Gabrielle Giffords de numai 5 zile. El este, se pare, cel care i-a salvat viața. Studentul la Universitatea din Arizona era la numai câțiva metri distanță în momentul în care deputata a fost împușcată în cap la un eveniment public. A fugit repede la ea. Cum toată lumea aștepta impotentă ambulanța, Hernandez a ridicat capul femeii și a încercat să preseze rana.

[caption id="attachment_31923" align="alignleft" width="300" caption="foto: AP"][/caption]

În același timp, Hernandez le-a spus și altor persoane de la fața locului să facă același lucru și cu celelalte 20 de persoane rănite în timpul incidentului. Acest mod de acțiune l-a transformat într-un adevărat erou. „Când am auzit împușcăturile, primul meu instinct a fost să verific dacă deputata este teafără”, a declarat Hernandez pentru ABC. „Când am văzut-o întinsă pe jos și mai multe victime în jurul ei, m-am apropiat rapid și am încercat să iau măsurile de prim ajutor cu resursele limitate pe care le aveam”.

Tânărul în vârstă de 20 de ani a declarat că a blocat pur și simplu orice emoție în acel moment. „Știam că nu o să beneficieze pe nimeni dacă eu clachez”. A ridicat capul femeii, pentru că îi era teamă că s-ar putea îneca cu propriul sânge. A cerut apoi niște halate de la un magazin apropiat pentru a le folosi bandaj pentru Gabrielle și celelalte victime. Giffords era conștientă, dar nu putea vorbi, spune el. Însă avea refelexe, căci i-a strâns mâna până ce au ajuns la spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel