Viața oricărui autovehicul poate fi prelungită dacă i se oferă puțină grijă în fiecare lună.
Mașinile nu mai sunt de mult un bun de lux sau un moft, devenind pentru multe persoane și familii, o utilitate. Pentru a nu deveni o cheltuială neamortizată, mulți români încearcă să prelungească cât mai mult perioada de viață a mașinii. Iată câteva metode prin care vă puteți bucura de mașină un timp mai îndelungat, conform informațiilor ProMotor.
1. Reviziile periodice sunt necesare. Fiecare mașină are anumite recomandări din partea producătorului pentru revizii, inclusiv perioada la care trebuie făcute. Aceste verificări trebuie făcute chiar dacă garanția autovehiculului a expirat. În cazul în care revizia la service-ul mașinii are un preț prea piperat, există altele mai ieftine.
2. Nivelul uleiului ar trebui verificat odată pe lună cel puțin. Acest lucru se poate face și fără asistența unui mecanic, scoțând joja pentru a vedea cât depășește nivelul uleiului marcajul de pe tijă. Martorul din bord se aprinde când există o problemă, dar de regulă este deja prea târziu. Dacă este nevoie, fiecare mașină are un ulei recomandat de producător, așa că se poate completa foarte ușor.
3. Micile reparații pot deveni probleme mari. Piesele sau ornamentele care pot fi trecute cu vederea în timp adunate pot deveni reparații mari și costisitoare.
4. Filtrul de aer poate fi schimbat mai des decât este recomandat de producător. Un astfel de filtru este schimbat la fiecare 2 revizii, însă motorul ar putea funcționa mai bine dacă filtrul este schimbat la fiecare verificare generală în service.
5. Presiunea din roți ar trebui verificată o dată pe lună, asemenea uleiului. Dacă la condus există o diferență sau presiunea indicată este alta față de cea indicată de producător, poți completa cu aer sau azot. Consumul de combustibil poate crește dacă presiunea roților este prea mică, manevrabilitatea având de asemenea de suferit.
6. Evită condusul agresiv pentru a păstra mașina într-o stare bună. Orice autovehicul este calibrat pentru a funcționa în limitele legale de viteză. În cazul în care ești amator de adrenalină e posibil să te coste, componentele trenului de rulare și cele ale grupului motopropulsor uzându-se mai repede, consumul crescând enorm de mult.
7. Spal-o cât de des poți. Apa nu este dușmanul caroseriei, dar murdăria da. Pentru a păstra luciul lacului, alege un program de protecție cu ceară sau nanoparticule. Excrementele de pasăre pot deteriora vopseaua, din cauza acidității.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News