Vicepremierul Ungariei: Planul de reorganizare administrativă a României, o schimbare intenţionată şi inacceptabilă a hărţii etnice

solt
solt

Proiectul de reorganizare administrativa a României ar fi o schimbare intenţionată şi inacceptabilă a hărţii etnice şi o ameninţare la adresa etnicilor maghiari din Ţinutul Secuiesc şi Transilvania, a declarat vicepremierul ungar Zsolt Semjen, citat de Mediafax.

El a subliniat şi că au mai existat planuri de acest fel şi că este greu de spus cât de serioase erau în contextul politic "furtunos": "Este o problemă de viaţă şi de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorica a Ţinutului Secuiesc şi judeţele populate de etnici maghiari să rămână unite. România şi-a asumat angajamente internaţionale să nu schimbe forţat harta etnicăa".

Vicepremierul ungar susţine şi că planul aminteşte de măsurile antimaghiare din vreamea regimului Ceauşescu, când regiunea autonoma Mureş a fost desfiinţată. Pozitia Ungariei este că, indiferent dacă vor fi operate aceste modificari, "realitatea" Ţinutului Secuiesc trebuie respectată, adaugă vicepremierul ungar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel