Vicepreședintele celei mai mari bănci de stat din Rusia a murit

Vicepreședintele celei mai mari bănci de stat din Rusia a murit / Foto: Captură video Reuters
Vicepreședintele celei mai mari bănci de stat din Rusia a murit / Foto: Captură video Reuters

Vicepreşedintele Sberbank, cea mai mare bancă de stat din Rusia, a murit.

Vicepreşedintele Sberbank, cea mai mare bancă de stat din Rusia, a încetat brusc din viaţă, luni, transmite Agerpres. Potrivit informațiilor oficiale, Nikolai Vasev, care avea 42 de ani, a murit în urma unui atac de cord, relatează dpa.

Nikolai Vasev a fost, în ultimii ani, responsabil pentru clienţii privaţi şi sectorul imobiliar, iar în decembrie 2022 a fost numit vicepreşedinte, la aproape un an de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Sberbank a anunţat decesul acestuia într-un comunicat de presă.

Sberbank, supusă sancțiunilor UE



UE a impus şi Sberbank sancţiuni stricte în vara lui 2022, ca răspuns la invazie. Sub presiunea sancţiunilor occidentale, băncile ruse au raportat scăderi ale profiturilor de peste 90%, în 2022, în primul an de război.

Mai mulţi politicieni ruşi, precum şi lideri din sectorul industrial şi al finanţelor, au murit în urma unor presupuse atacuri de cord ori sinucideri, de la debutul războiului. Între aceştia, s-au numărat fostul director adjunct al Gazprombank, care s-ar fi sinucis împreună cu membrii familiei în apartamentul lor din Moscova, la circa două luni de la începutul invaziei. Vecinii săi şi-au exprimat îndoiala faţă de versiunea oficială a acestor decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel