Vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bică, a fost reţinut de DNA pentru luare de mită

radu-bica
radu-bica

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bică a fost reţinut de DNA şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, după ce ar fi luat bani de la nişte oameni de afaceri pentru a le asigura un contract de mentenanţă la stadionul Cluj Arena.

Radu Bică, în vârstă de 51 de ani, deţine funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj din iunie 2008.

El este vicepreşedinte al PDL Cluj din decembrie 2010. Potrivit presei locale, Bică a fost de-alungul timpului preşedintele mai multor comisii de licitaţie, printre care a celei pentru realizarea noii piste a aeroportului din Cluj şi a celei pentru ambele proiecte de reabilitare a drumurilor judeţene.

Bică urma să primească 25.000 de euro în schimbul contractului de la stadionul Cluj Arena

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bică urma să primească de la doi oameni de afaceri suma de 25.000 de euro, pentru a le facilita câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena, bani din care a primit efectiv 10.000 de euro, informează DNA.

Astfel, în cursul lunii octombrie, Bică a acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

În aceleaşi împrejurări, vicepreşedintele CJ Cluj a pretins ca, la data de 27 octombrie 2011, să-i fie remisă o primă tranşă, în sumă de 10.000 de euro.

În data de 31 octombrie 2011, Bică a primit de la una dintre persoanele cu care făcuse înţelegerea suma de 43.000 de lei, echivalent a 10.000 de euro, ca obiect al infracţiunii de corupţie, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

Procurorii anticorupţie au dispus marţi reţinerea lui Radu Bică acestuia pentru 24 de ore. La aceeaşi dată, acesta este prezentat la Curtea de Apel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel