Vicepreşedintele parlamentului venezuelean Edgar Zambrano, pus în libertate

Vicepreşedintele parlamentului venezuelean Edgar Zambrano a fost pus în libertate marţi în aplicarea unui acord între guvernul chavist condus de Nicolas Maduro şi partide de opoziţie minoritare, a făcut cunoscut deputatul Timoteo Zambrano, citat de AFP.


"Procesul de eliberare a prizonierilor politici începe, sărbătorim punerea în libertate a colegului nostru Edgar Zambrano", a scris pe Twitter deputatul.

Curtea Supremă de Justiţie (TSJ), apropiată taberei Maduro, a dispus eliberarea parlamentarului opoziţiei în cadrul "acordurilor parţiale" semnate luni între guvernul Nicolas Maduro şi partide de opoziţie minoritare.

Cererea de eliberare a lui Zambrano, arestat în mai în cadrul unei operaţiuni spectaculoase incluzând folosirea unei macarale pentru a-l transporta, a fost făcută "ca urmare a acordurilor parţiale încheiate între guvernul venezuelean şi sectoare ale opoziţiei naţionale", potrivit unui comunicat publicat pe Twitter de procurorul general, Tarek William Saab.

Edgar Zambrano a fost arestat după deschiderea urmării penale contra lui şi a altor 14 deputaţi după revolta militară eşuată condusă, la 30 aprilie, de Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei în ianuarie şi recunoscut de peste 50 de ţări, printre care Statele Unite.

Potrivit ONG-ului local pentru drepturile omului Foro Penal, în Venezuela sunt 478 de "deţinuţi politici", dintre care 107 militari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel