Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, este de acord cu regulile dezbaterii cu fostul președinte Donald Trump, inclusiv cu o regulă controversată

Colaj capturi de ecran / Foto: Video Youtube PBS NewsHour / Kamala Harris
Colaj capturi de ecran / Foto: Video Youtube PBS NewsHour / Kamala Harris

Află în articol mai multe despre dezbaterea care va avea loc între vicepreședintele SUA, Kamala Harris, și fostul președinte Donald Trump.

Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a fost de acord cu regulile viitoarei dezbateri televizate cu fostul președinte Donald Trump, inclusiv să permită ca microfoanele să fie dezactivate atunci când este rândul celeilalte persoane să vorbească.

Campania Kamalei Harris a combătut anterior regula microfoanelor oprite, care a fost acceptată de predecesorul din competiția prezidențială, Joe Biden. Analiștii au sugerat că echipa Kamalei Harris credea că regula l-ar avantaja pe Trump.

Dar miercuri, atât campania lui Harris, cât și cea a lui Trump au fost de acord cu regulile de bază ale dezbaterii stabilite de rețeaua gazdă ABC News.

Dezbaterea, programată pentru 10 septembrie în Philadelphia, Pennsylvania, va fi prima confruntare dintre cei doi candidați la președinție.

Regulile sale sunt similare cu cele ale dezbaterii din iunie dintre președintele Joe Biden și Trump, găzduită de CNN, în cadrul căreia prestația slabă a președintelui Biden a dus la un cor de apeluri care îi cereau să renunțe la nominalizarea Partidului Democrat.

Avantaj și dezavantaj

Observatorii politici au sugerat la momentul respectiv că regula microfoanelor oprite utilizată în acea dezbatere ar fi putut fi în avantajul lui Trump, deoarece i-a limitat capacitatea de a-l întrerupe pe președintele Biden și de a vorbi pe nerăsuflate, și l-a ajutat să aibă o prestație mai măsurată.

Într-o scrisoare trimisă miercuri către ABC, campania Kamalei Harris a declarat că încă mai crede că va fi „fundamental dezavantajată” de formatul dezbaterii, afirmând că acesta „va servi la protejarea lui Donald Trump de schimburile directe cu vicepreședintele”.

Campania a adăugat că acceptă regulile astfel încât dezbaterea să poată avea loc.

„Înțelegem că Donald Trump riscă să nu participe deloc la dezbatere, așa cum a amenințat anterior, dacă nu acceptăm formatul preferat de el. Din acest motiv, am acceptat întregul set de reguli propus de ABC, inclusiv microfonul mut”, a declarat campania.

Poziția fostului președinte Donald Trump

Campania fostului președinte Donald Trump a afirmat într-o declarație că este „încântată că Kamala Harris și echipa ei de resturi ale campaniei lui Biden” au „acceptat regulile deja convenite”.

Cu toate acestea, Trump însuși a indicat anterior că ar fi acceptat microfoane fară restricții.

El a atacat miercuri rețeaua gazdă ABC într-un interviu acordat Fox News, punând la îndoială sondajele acesteia și afirmând că este „cea mai proastă rețea din punct de vedere al corectitudinii”.

El a declarat că a fost de acord cu dezbaterea doar „pentru că (n.r. campania Kamalei Harris) nu ar fi făcut nicio altă rețea”.

Dezbaterea este programată să dureze 90 de minute și va avea loc la Constitution Center din Philadelphia. Ea va fi moderată de prezentatorii ABC David Muir și Linsey Davis.

Ambii candidați nu vor face declarații de deschidere și nu au voie să comunice cu personalul lor de campanie în timpul pauzelor publicitare.

La fel ca în cazul dezbaterii CNN, nu va exista audiență în sală, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel