Vicepreşedintele Taiwanului, vizită în SUA. China promite "măsuri ferme şi energice"

Vicepreşedintele Taiwanului, vizită în SUA. China promite "măsuri ferme şi energice" / Foto: Pixabay
Vicepreşedintele Taiwanului, vizită în SUA. China promite "măsuri ferme şi energice" / Foto: Pixabay

China a promis "măsuri ferme şi energice", în contextul vizitei vicepreşedintelui Taiwanului în SUA. 

China a promis "măsuri ferme şi energice" în contextul vizitei efectuate în Statele Unite de William Lai, vicepreşedintele Taiwanului, teritoriu insular revendicat de Beijing, relatează Agerpres, citând AFP.

"China monitorizează îndeaproape evoluţia situaţiei şi va lua măsuri ferme şi energice pentru a-şi proteja suveranitatea şi integritatea teritorială", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, potrivit unui comunicat.

China consideră Taiwanul drept una dintre provinciile sale, pe care încă nu a reunit-o cu restul teritoriului său de la sfârşitul războiului civil chinez, în 1949, notează AFP.

Ministerul chinez al Afacerilor Externe: China se opune ferm oricărei forme de contact oficial între SUA şi Taiwan



"China se opune ferm oricărei forme de contact oficial între Statele Unite şi Taiwan şi se opune ferm ca separatişti care susţin independenţa Taiwanului să se deplaseze în Statele Unite", a indicat Ministerul chinez al Afacerilor Externe.

"Statele Unite şi Taiwanul, în coluziune, îi permit lui William Lai să exercite activităţi politice în Statele Unite sub pretextul unui tranzit", ceea ce "aduce grav atingere suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Chinei", a subliniat ministerul.

Oficial, potrivit Taiwanului, William Lai urmează pur şi simplu să "tranziteze" Statele Unite - la fel ca preşedintele taiwanez Tsai Ing-wen la începutul lunii aprilie - înainte de a ajunge în Paraguay pentru a asista la învestirea noului preşedinte, Santiago Peńa.

Paraguay este una dintre ultimele ţări care a recunoscut oficial Taiwanul. William Lai a postat duminică o fotografie, susţinând că a sosit la New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel