VICTIME SIGURE ale COVID-19. Se tem, însă, să meargă în spital

Imigranţii fără acte din Marea Britanie sunt victime sigure în faţa COVID-19, avertizează mai multe organizaţii caritabile, pentru că se tem să meargă în spitale. 

Spre exemplu, un bărbat din Filipine, suspect de coronavirus, a murit săptămâna trecută după ce nu a mers la spital de teamă să  nu fie raportat la Biroul de Imigrări, scrie The Independent. Soţia sa, de asemenea fără acte, are simptome de COVID-19 dar, la fel, se teme să ceară ajutorul medicilor.  Filipinezul lucra în Marea Britanie de 10 ani, ca om de serviciu. 

"Trăiau ca orice britanic. Nu şi-au putut declara serviciul pentru că lucrau fără acte, motiv pentru care nu puteau accesa nici sistemul public de sănătate. Tot ce câştigau, trimiteau acasă, în Filipine, pentru a-şi întreţine familia. Ca ei sunt mulţi alţii, oameni care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza carantinei şi care sunt ineligibili pentru ajutor guvernamental. De cele mai multe ori, locuiesc împreună cu alţi imigranţi şi se tem să meargă la spitale sau la medici", a declarat Susan Cueva, activist pentru drepturile filipinezilor. 

Cetăţenii non-UE, taxaţi suplimentar 

Legislaţia actuală presupune taxarea suplimentară a cetăţenilor non-UE care accesează sistemul public de sănătatea din Marea Britanie. Astfel, aceştia plătesc cu până la 50 la sută mai mult pe servicii medicale.

Acum, medicii britanici şi parlamentarii cer suspendarea acestei legi pe durata pandemiei. 60 de parlamentari britanici au trimis o scrisoare deschisă secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Matt Hancock, prin care cer suspendarea verificărilor imigranţilor care ajung în spitale, pe perioada pandemiei. 

"Nu schimbă cu nimic anii ostili în care migranţii au fost ameninţat că vor fi 'turnaţi' la biroul de imigrări dacă accesează servicii publice. Însă acum, această lege face inutil orice efort al Guvernului de a lupta cu pandemia. Sistemul Naţional de Sănătate a fost fondat pe principiul îngrijirii universale, şi acum putem transmite un mesaj întregii lumii că oricine are nevoie de tratament poate să apeleze cu încredere la medici. Este vital ca aceste comunităţi de imigranţi să primească un mesaj clar, că pot apela la servicii medicale, că fac parte din societate şi că au un rol important în lupta contra virusului", transmit parlamentarii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel