Victimele colaterale ale vaccinului anti-coronavirus. Sute de mii de animale ar putea fi ucise

Sute de mii de animale ar putea fi ucise pentru realizarea vaccinului împotriva coronavirusului. 

Ecologiștii atrag atenția asupra faptului că mai bine de 250.000 de rechini ar putea fi uciși în perioada următoare pentru uleiul produs în ficatul lor. Squalenul este un ulei natural, despre care experții în medicina naturistă susțin că sporește eficacitatea unui vaccin prin crearea unui răspuns imun mai puternic.

Compania farmaceutică GlaxoSmithKline folosește squalen de rechin pentru obținerea vaccinurilor antigripale. Reprezentanții companiei au anunțat că va produce un miliard de doze din acest adjuvant pentru utilizarea potențială în vaccinurile împotriva coronavirusului în luna mai, motiv pentru care ecologiștii se tem că sute de mii de rechini vor fi uciși, scrie digi-animalworld.tv.

Situaţie mai gravă dacă sunt necesare două doze

Pentru a extrage o tonă de squalen sunt necesare aproximativ 3.000 de rechini, iar membrii Shark Allies, un grup din California susține că dacă populația lumii ar primi o doză dintr-un vaccin COVID-19 care conține ulei de ficat, aproximativ 250.000 de rechini ar trebui sacrificați, în funcție de cantitatea de squalen utilizată.

Situația ar putea fi și mai gravă dacă vor fi necesare două doze pentru a imuniza populația globală, întrucât numărul rechinilor uciși ar putea ajunge la 500.000.

Potrivit estimărilor făcute de ecologiști, aproximativ trei milioane de rechini sunt uciși în fiecare an pentru squalen, care este, de asemenea, utilizat în cosmetice și ulei de mașini. Creșterea bruscă a cererii de ulei de ficat ar putea amenința populațiile de rechini, întrucât multe specii bogate în squalene, cum ar fi rechinul gulper, sunt deja vulnerabile.

Pentru a preveni acest lucru, însă, oamenii de știință vor să găsească o alternativă pentru a înlocui acest ulei, și anume încearcă să obțină o versiune sintetică din trestie de zahăr fermentată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel