Victor Ciutacu, după știrea potrivit căreia a fost amendat de CNCD: Bine că nu m-au arestat în lipsă

Foto: Facebook Victor Ciutacu
Foto: Facebook Victor Ciutacu

Jurnalistul Victor Ciutacu a reacționat după ce a fost amendat de CNCD cu 10.000 de lei.

Jurnalistul Victor Ciutacu a reacționat după ce a fost amendat de CNCD cu 10.000 de lei pentru relatările de la România TV despre cazul morții ziaristei Iulia Marin.

"Aflu, inițial pe surse, ulterior cvasioficial, că am fost amendat contravențional, cu 10.000 lei, de CNCD pentru povestea urâtă de acum un an cu moartea Iuliei Marin de la Libertatea.

1. Nu am primit decizia. nici funcționarii CNCD nu știau nimic despre existența ei acum două ore. Nici acum nu există hotărârea postată pe site-ul instituției. Bine că nu m-au arestat în lipsă.

2. Oficina propagandei, Hotnews, condusă de Tolontan, dat afară de Ringier tocmai pentru scandalul Iulia Marin, citează un anonim din CNCD care spune că întâi se votează și după aia se caută motivele.

3. Președintele CNCD, eternul sinecurist Asztalos Csaba, declară agramat celeilalte oficine, G4, că am depășit limitele libertății de exprimare. Fără pic de respect, îl anunț că nu el și politrucii de acolo sunt abilitați legal să-mi cenzureze un drept consfințit de Constituția României. Nu-mi amintesc să ne fi tras de șireturi pe la SNSPA.

4. Nu am discriminat pe nimeni, niciodată. dacă voi primi decizia de sancționare, evident, o voi contesta în instanță. Oana Anghel e, ca de obicei, cu mine.

5. Aștept noua petiție online cu 3.000 de semnături, inițiată de Tolontan, pentru interzicerea emisiunii Punctul culminant și/sau scoaterea mea de pe post", a scris Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.

Președintele CNCD: Amenda contravențională de 10.000 de lei a fost luată cu majoritate de voturi

Csaba Asztalos, președintele CNCD, a confirmat sancționarea lui Victor Ciutacu.

”Colegiul director al CNCD a ajuns la concluzia că declarațiile dlui Ciutacu în emisiunea de la RTV depășește limitele libertății de exprimare și se încadrează într-un discurs de ură, prin care a creat o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare în primul rând la adresa memoriei jurnalistei decedate, dar și la adresa cetățenilor care au afecțiuni mentale și fac un efort pentru a rămâne integrați în societate și de a-și gestiona aceste afecțiuni. Amenda contravențională de 10.000 de lei a fost luată cu majoritate de voturi”, a declarat acesta pentru G4Media.

Cazul morții ziaristei Iulia Marin

Reamintim că anul trecut, la începutul lunii aprilie, Iulia Marin a murit. Jurnalista ar fi urmat să împlinească, pe 30 aprilie 2023, vârsta de 33 de ani. Aceasta s-a sinucis, după ce mai mulți ani s-a luptat cu depresia.

VEZI ȘI: Jurnalista Iulia Marin povestea ce înseamnă să ai tulburare bipolară: Am lipsit de la muncă trei luni. Boala mea nu se vede, decât dacă-mi intri în casă

Vă reamintim faptul că postul România TV a fost amendat anul trecut cu 100.000 de lei de către CNA pentru modul în care a acoperit subiectul morții Iuliei Marin. Propunerea a fost formulată de Monica Gubernat, membru CNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel