Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, a solicitat, în scris, conform procedurilor parlamentare, președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, sancționarea eurodeputatului Guido Reil care, în plenul Parlamentului European, a comparat România cu Vestul Sălbatic și a afirmat, totodată, că țara noastră nu merită să fie în Uniunea Europeană.
“Nu pot accepta ca țara mea să fie atacată gratuit de un eurodeputat extremist în plenul Parlamentului European. De aceea, am solicitat, utilizând procedurile parlamentare specifice, sancționarea imediată a acestuia. Sancțiunea aplicată poate conduce la ștergerea înregistrării intervenției, pierderea dreptului la o parte din indemnizație, suspendarea dreptului de vot sau a participării la diferite activități parlamentare. Dacă acum tolerăm acest tip de mesaj anti-românesc, există riscul ca acest comportament să se reproducă în continuare sub forme și mai dure” a explicat demersul său europarlamentarul român, Victor Negrescu.
În solicitarea adresată președintei Parlamentului European, se subliniază faptul că, prin declarația sa, europarlamentarul extremist a adus atingere demnității României, creând, în același timp, și un prejudiciu valorilor europene consacrate. Documentul este fundamentat în baza articolului 10, alineat 1 din Regulamentul de Procedură al Parlamentului European, coroborat cu articolul 21 din Carta drepturilor fundamentale, precum și aplicarea prevederilor articolelor 175, alineat 1 și alineat 6, respectiv 176, alineat 1 din Regulamentul de procedură al Parlamentului European.
Solicitarea eurodeputatului PSD vine în urma discursului eurodeputatul german Guido Reil, care a luat cuvântul, miercuri, în cadrul discuțiilor din Parlamentul European pe tema intrării României și Bulgariei în Schengen.
În ultimul an am fost de multe ori în România şi vreau să fiu prietenos când spun că România este Wild West-ul (n.r. Vestul Sălbatic) Europei. Întrebarea este cum s-a putut întâmpla asta, cum de o țară cu o infrastructură atât de proastă, o țară atât de coruptă, să fie membră a Uniunii Europene.
În Ucraina am văzut o infrastructură mult mai bună decât în România. Nu avem nevoie de România şi de Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen, a afirmat Reil.
”Cum de nu a fost nimeni atent când o astfel de țară a intrat în UE?”, a mai precizat Guido Reil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci