Victor Negrescu, mesaj pentru liderii europeni: #RomâniiMerităÎnSchengen

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, îndeamnă românii să apeleze la mesaje și mail-uri adresate Franței, în această perioadă în care deține președinția Consiliului UE, pentru ca România să fie primită în Schengen.

"Un motiv important pentru care insist pentru o decizie privind aderarea României la spațiul #Schengen în acest semestru este că Franța, prin deținerea Președinției Consiliului UE, a propus o amplă reformă a acestei zone și crearea unui Consiliu Schengen separat de formatele existente, dedicat doar statelor ce sunt deja membre", scrie europarlamentarul pe Facebook.

O astfel de reformă înseamnă schimbarea probabilă a criteriilor de aderare la spațiul Schengen și un posibil nou raport de evaluare pentru România deși țara noastră respectă deja toate condițiile tehnice și face parte din toate mecanismele specifice.

Nu abandonez lupta. De aceea i-am solicitat din nou președintelui Franței, pe conturile sale de pe rețelele de socializare, ca România să fie primită în Schengen înaintea reformării sale și voi continua să insist pe această temă cu fiecare ocazie.

Vă invit și pe voi să o faceți și să susțineți campania #RomâniiMerităÎnSchengen. Urmează un nou set de scrisori către liderii europeni" a scis europarlamentarul PSD pe Facebook.

Vezi și: Victor Negrescu, scrisoare către președintele Emmanuel Macron. Ce solicită europarlamentarul PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel