Victor Ponta sub dubla comandă

Candidatul socialistilor, Victor Ponta, dincolo de competitia electorala propriu-zisa, se confrunta cu trei impedimente majore. 

Care sapa consistent la temelia credibilitatii sale. Este vorba de propriile greseli care, in ultima vreme, sunt in serie si creeaza un fenomen de respingere a candidatului. In al doilea rand, DNA-ul le aplica lovituri nimicitoare unora dintre fruntasii partidului si, in fine, in al treilea rand, intervine in forta Traian Basescu, reducandu-i si mai mult sansele lui Ponta. Toate aceste linii de forta, care converg in mod nefericit pentru candidatul socialistilor, puteau fi evitate. Dar nu au fost.

Declinul credibilitatii lui Ponta in calitatea sa de premier este din ce in ce mai accentuat. Romanii descopera pe zi ce trece ca, rand pe rand, dincolo de cateva reparatii modeste, marile promisiuni lansate de Guvern au ramas neonorate. Multe dintre ele au fost, la timpul lor, simple lovituri de imagine. Si, fireste, cel mai grav fenomen, care intr-un fel este rezultatul si sinteza tuturor balbaielilor Executivului, este recesiunea tehnica in care a intrat Romania si care, in foarte scurt timp, va fi din nou confirmata statistic. Din pacate. In plus, Guvernul pare neputincios la capitolul elaborarii din timp a Legii bugetului pe 2015. Dincolo de rezultatele negative pe care, sub guvernarea Ponta, le inregistreaza in plan economic, extrem de spectaculoase sunt si efectele negative ale unor initiative legislative promovate de Guvern in scop electoral. Cum este, de pilda, ordonanta 45, care are drept scop promovarea turismului electoral si a fraudarii algerilor prin votul multiplu, pe care probabil Curtea Constitutionala a Romaniei o va anatemiza. Sau ultima ordonanta, numarul 55, care deja isi produce efectele, elaborata in scopul racolarii, prin promisiuni si santaj, a alesilor locali. Indiferent ce va face Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, aceasta ordonanta, elaborata in scopul de a promova interesele electorale ale PSD, are si numeroase efecte perverse. Care sensibilizeaza opinia publica si ii pot determina pe cetateni, mai ales pe cei astazi nehotarati, sa mearga la vot, pentru a-l dezavua pe Victor Ponta.

Din totalul celor 42 de presedinti de Consilii Judetene, 26 sunt fie condamnati, fie supusi unor procese in urma rechizitoriilor DNA, fie se afla sub ancheta. Cei mai multi sunt reprezentanti ai PSD. Exista si cateva sute de dosare, in diverse stadii, indreptate impotriva alesilor locali si, din nou, cei mai multi apartin PSD. Din cele 4.000 de cauze aflate pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie, din nou, cele mai multe ii vizeaza pe demnitarii centrali sau locali ai PSD. Si in fine, la sfarsitul acestei luni probabil, vom asista la un fenomen nemaiintalnit in istoria Romaniei si, in orice caz, unic in Uniunea Europeana. Aproape 20 de inalti demnitari, cei mai multi ministri sau fosti ministri, marea lor majoritate apartinand PSD, precum si mai multi oameni de afaceri care fac parte din clientela politica a acestui partid vor fi supusi, in bloc, unor anchete in care este vorba de fraude de miliarde de euro, in dosarul Microsoft-EADS.

Si in fine, ca un reflex al tentativei de suspendare a sa, presedintele Traian Basescu a anuntat, cu subiect si predicat, ca va face ceea ce, nu cu multa vreme in urma, doar a sugerat ca va face. Este vorba de dezvaluiri grave privind dubla identitate a unor importanti jucatori politici, evident tot din PSD. Asupra acestei amenintari voi insista in cele ce urmeaza.

Cu multa vreme in urma si inainte ca domnul presedinte Traian Basescu sa fi suflat vreo vorba in acest sens, eu am dezvoltat insistent tema dublei identitati a domnului Victor Ponta. Caci, in primul rand, despre el este vorba. Si despre apropiati ai domniei sale. Unii chiar foarte apropiati. Presedintele, utilizand ceea ce stie, afirma, referindu-se la Ponta, ca este inadmisibil ca un candidat prezidential sa se afle sub dubla comanda. Sub comanda partidului sau, dar si sub comanda unuia dintre serviciile secrete. Data fiind varsta lui Victor Ponta, nu se pune problema apartenentei acestuia la vreuna dintre structurile fostei Securitati. Iar daca Victor Ponta face parte dintr-o structura a noii Securitatii, a vreunui serviciu secret, atunci, cel putin in aparenta, domnul Traian Basescu se lupta cu morile de vant. In ce fel ar putea fi discreditat Victor Ponta daca, sa spunem, el ar fi fost racolat de Serviciul de Informati Externe cu mai multi ani in urma, a fost instruit in mod corespunzator, incadrat intr-o diviziune speciala si a primit si a indeplinit unele misiuni care, evident, nu puteau leza libertatea sau demnitatea cetatenilor romani? Se vor grabi multi sa spuna ca domnul Ponta este un patriot, la fel cum cei mai multi cetateni ai Federatie Ruse considera ca Vladimir Putin si-a servit cu cinste tara in calitate de spion KGB la Berlin. De ce ar pierde, in aceste conditii, voturi Victor Ponta? Si nu cumva insusi presedintele va cadea in propria sa cursa, avand in vedere faptul ca tocmai se pregateste sa divulge secrete de stat?

Sa incerc sa raspund la cele doua intrebari. Evident, depinde ce fel de misiuni a indeplinit domnul Victor Ponta. Daca, sa zicem, in timp ce facea practica la Uniunea Europeana, l-a spionat pe procurorul sef Carla del Ponte si a dat rapoarte despre activitatea acesteia, nu am nici cea mai mica indoiala ca efectul unei asemenea dezvaluiri asupra partenerilor nostri externi este bulversant. Iar reactiile nu vor intarzia sa apara.

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel