Victor Ponta, tete-a-tete cu Angela Merkel, în timpul dineului oficial

Premierul Victor Ponta a avut o discuţie între patru ochi,  de circa 20 de minute,  cu cancelarul german Angela Merkel, la dineul oficial organizat, luni seară, în cadrul vizitei întreprinse  în Germania. Analistul Bogdan Chirieac, aflat în delegația premierului la Berlin, a declarat că în cadrul întâlnirii private s-au spus multe lucruri, inclusiv despre dezinformarea la care a fost supus cancelarul german anul trecut.

[caption id="attachment_327315" align="alignnone" width="640"] Foto: Facebook, Victor Ponta[/caption]

Dineul oficial organizat de cancelarul german Angela Merkel cu ocazia vizitei la Berlin a premierului Victor Ponta s-a prelungit, luni seară, deoarece cei doi şefi de guverne au avut o discuţie în particular, departe de ochii şi urechile celorlalţi participanţi la eveniment.

 "Eu cred că doamna Merkel mai are un interlocutor în România", a declarat analistul Bogdan Chirieac pentru România TV.

"Interlocutorul pe care îl are nu este măcar nici din partidul domniei sale, Partidul Popular European Creștin Democrat, un partid afiliat. Faptul că doamna Merkel l-a cunoscut personal pe domnul Ponta, vazut ca un lider tânăr, puternic, care nu are nimic de-a face cu imaginea aberantă pe care i-au creat-o câțiva parlamentari,  europarlamentari PDL, vara trecută, domnului Ponta și implicit României.

Vizavi de aberațiile dintr-o anumită parte a presei de la București față de vizita premierului la Berlin, Bogdan Chirieac a declarat că: "Lucrurile au stat în felul următor. A fost o chestiune de protocol german, cu doamna Merkel inspectând garda de onoare, ieșind în întâmpinare domnului Ponta. La ora 19,00, ora locală, l-a primit pe domnul Ponta, l-a condus în biroul său, dânsa fiind mai nemțoaică când este vorba despre familiarități, au mai stat acolo câteva minute, iar la 19,30 a început cina oficială, care trebuia să dureze pănă la 20,45. Cina s-a prelungit cu aproape o oră și aici a fost și tete-a-tete-ul de pe terasă. Nu cred că a fost vorba despre microfoane amplasate în sala, doamna Merkel simțind nevoia să iasă pe teresă să vorbească în liniște cu domnul Ponta. A fost un tete-a-tete pe terasă unde și-au spus lucruri. Doamna Merkel presupun că i-a spus lui Ponta: Noi am fost dezinformați de la București, nu am înțeles mișcarea dumneavoastră, acum ne-am mai lămurit, vreau să știu care vă sunt prioritățile, ce se întâmplă, cum se întâmplă, și s-a stat de vorbă.

Este o chestiune economică deosebită. Este vizită la Daimler Benz care vine cu fabrică în România. A fost vizită la Deutsche Bank care vrea să înființeze un serviciu financiar la București unde să angajeze 700 de oameni", a mai declarat Bogdan Chirieac de pe aeroportul din Berlin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel