Victor Ponta: Vrem să intrăm în Schengen. Știam poziția Germaniei

Victor Ponta, prezent la concertul dat la Ateneul Român în onoarea lui Ion Iliescu, a comentat, duminică seara, poziția Germaniei privind aderarea României la Schengen, apreciind că este o prostie să credem că ministrul german de Interne a citit afirmațiile ministrului de Externe, Titus Corlățean, după care a emis această opinie, împotriva țării noastre.

„Asta e chiar cea mai mare prostie. Să vă închipuiți că ministrul german de Interne a citit ieri presa din România și s-a apucat să declare. Asta e chiar de râsul lumii. Ideea Germaniei era cunoscută de noi, eu diplomatic nu am vrut să anunț că ardea țara. Știam că Germania are rețineri față de această decizie. Încercăm să ne atingem obiectivele europene cu mai multă demnitate și înțelepciune”, a spus primul ministru

 "Cine a înţeles că nu vrem să mai intrăm în Schengen are minte puţină. Doar că nu o să mai începem orice discuţie, cu orice prim-ministru, de la problema Schengen"(...)

"E cea mai mare prostie să se creadă că ministrul german a citit presa românească şi apoi a făcut aceste declaraţii. Ideea Germaniei era cunoscută, ştiam cu toţii că Germania are reţineri faţă de această decizie", a spus el.

"Dacă noi aici, în România, tot avem tot felul de fericiţi din-ăştia deştepţi, care dau găuri în barcă şi după aceea se bucură că ne scufundăm... De parcă intram în Schengen numai Guvernul sau numai USL-ul. Nu intrau şi ei, ăştia care ne tot pârăsc peste tot, ne anunţă de ce nu trebuie să intrăm.

 Asta-i boala României. Întotdeauna ai pe unii se bucură dacă mor toate caprele, şi ale vecinului şi ale lor. De-acum încolo o să încercăm să-i ignorăm pe cât posibil şi să ne atingem obiectivele europene cu mai multă demnitate şi mai multă înţelepciune. Repet, nu cred însă că ei se vor vindeca. Doar pentru că nu sunt ei la guvernare sau la putere au atâta plăcere să dea găuri în barca României şi dup-aia să-i vedeţi ce fericiţi vor fi că n-am intrat în Schengen", a conchis Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel