Victoria agenților verzi împotriva europenilor săraci

Publicitate

În ultimii ani ai comunismului, au fost utili intereselor Uniunii Sovietice. Înainte de asta, i-au ajutat pe arabi și pe ruși să crească prețul petrolului.

Așa numiții ecologiști, verzi, grinpiși, sau ce-or mai fi fost, au boicotat cu îndârjire politicile occidentale de descurajare nucleară. I-ați auzit să-și ceară scuze, după ce s-a dovedit că Reagan a avut dreptate, prin victoria în Războiul rece?

Nici de încălzirea globală nu par a se jena, cu toate că au contribuit din plin la aceasta, atacând energia nucleară și împingând Germania să bată palma cu Rusia pentru gaze, pe de o parte, și să polueze atmosfera cu cărbune, pe de alta. Opoziția pe care o fac, astăzi, la gazele de șist, este înscrisă în codul lor genetic. Vine de se leagă.

Nu am înțeles, însă, ferocitatea cu care atacă biotehnologia. Mai ales că e un meci pierdut din start. Zeci de milioane de oameni își injectează zilnic un produs al acesteia, fără de care nu ar putea trăi. Insulina este sintetizată de o bacterie modificată genetic, la fel ca multe alte medicamente și alimente. De ce ar fi plantele de cultură un pericol? Toate studiile serioase arată că, la orizontul anului 2050, biotehnologia va domina producția de medicamente, materiale textile, alimente și combustibil.

O fi rentabil să strângi bani din donații, speriind lumea cu teorii ale conspirației și ”dovezi” fabricate de activiști, în laboratoarele unde lucrează sub acoperire?

În urmă cu o lună, un astfel de agent verde se bucura că Monsanto, cea mai mare companie de cercetare și dezvoltare în domeniu, va renunța la promovarea noilor tehnologii în UE. Grupul american a anunţat, pe 17 iulie, retragerea tuturor cererilor, depuse pe lângă Comisia Europeană, de autorizații pentru a cultiva porumb, soia şi sfeclă de zahăr modificate genetic, deoarece nu mai vede o perspectivă comercială în Europa, spune Die Welt, citat de Presseurope. Verzii anunță ca pe o mare victorie renunțarea la culturi de tip OMG în UE.

Vom vedea care va fi evoluția economiei europene. Până una-alta, este continentul un loc mai bun, acum că au plecat americanii cu tot cu progresul lor științific? O duc europenii mai bine, trăiesc mai mult, au aer mai curat de respirat și lapte mai ieftin de băut?

Ce s-a schimbat după decizia Monsanto? Pentru răsfățații sorții, care își încep ziua cu cereale bio și piure de mango și o termină cu o cafea decofeinizată din Madagascar, evident că nu se schimbă nimic. Restul populației consumă de peste un deceniu alimente care conțin în proporție de 90% modificări genetice. Doar că banii dați pe mâncare se duc în Brazilia, SUA, Argentina sau Canada, care folosesc biotehnologia pentru a realiza produse mai ieftine cu 50%.

Victoria verzilor înseamnă, de fapt, că săracii Europei vor fi și mai săraci: banii cu care s-ar fi putut finanța școli sau spitale, la noi, se duc să finanțeze școlile de peste Ocean sau investițiile uriașe în infrastructura agricolă din Brazilia.

Anul trecut, scrie cu amărăciune Die Welt, grupul chimic german BASF a delocalizat centrul său de biotehnologie vegetală din Germania în Statele Unite, pentru că  genetica este atât de contestată în Europa. Era și timpul ca ecologiștii europeni să servească și intereselor SUA sau Canadei, nu doar ale Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel