Victorie clară pentru România în meciul de debut la CM 2023. Pera: România a fost echipa mai bună astăzi

FOTO: Facebook @ Federația Română de Handbal
FOTO: Facebook @ Federația Română de Handbal

Victorie importantă pentru România în meciul de debut la Campionatul Mondial de handbal din Danemarca, Norvegia și Suedia.

Florentin Pera, selecționerul echipei naționale de handbal feminin, a declarat, vineri seara, după victoria cu Chile, scor 44-19, din meciul de debut la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia şi Suedia, că formația sa a fost cu siguranță mai bună și s-a arătat satisfăcut de succesul elevelor sale.

”România a fost echipa mai bună astăzi în opinia mea. Am jucat foarte bine în prima repriză și la finalul ei am reuşit să avem un avantaj bun care ne-a ajutat practic să închidem meciul.

Sunt satisfăcut de această victorie și mă bucur că am reușit să dau ocazia să intre la toate jucătoarele”, a afirmat Pera în conferința de presă de la finalul partidei.

Tricolorele au făcut o primă repriză excelentă, încheiată cu un avans de 19 goluri (25-6), dar după pauză au evoluat mult mai relaxat și formaţia sud-americană a reușit să marcheze mai mult și să reducă din diferență. Eliza Buceschi a fost aleasă cea mai bună jucătoare a meciului.

Florentin Pera a subliniat că din acest moment el și jucătoarele sale se concentrează numai pe următorul meci, cel cu Serbia, de duminică.

”Am început bine acest Campionat Mondial, atmosfera în echipă este bună, iar acum suntem concentrați pe următorul joc, cel cu Serbia”, a explicat Pera.

Tot vineri s-a jucat celălalt meci al grupei, în care  Danemarca s-a impus în fața Serbiei, scor 25-21 (10-12). 

Duminică și marți, următoarele meciuri din faza grupelor

România va întâlni în următoarele partide Serbia (3 decembrie) şi Danemarca (5 decembrie), iar primele trei clasate în grupe vor obține calificarea în grupele principale, pe care le vor începe cu punctele acumulate între ele. 

România este singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

România are în palmares un titlul mondial (1962), două medalii de argint (1973, 2005) și una de bronz (2015). La precedenta ediție, România s-a clasat pe locul 13.

La actuala ediție a Campionatului Mondial, România are ca obiectiv clasarea pe locurile 1-7, pentru a putea participa la turneul preolimpic, conform Agerpres.

Citește și: Din culisele fotbalului, record de litigii în 2023. Emilian Hulubei spune că "jucătorii sunt destul de permisivi, depun memoriu după 3-4 luni de neplată"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel