EXCLUSIV  VIDEO: Au apărut primele imagini din interiorul aeronavei TAROM, avariate în Oradea

Un avion TAROM a fost grav avariat în Oradea de furtună.

Avaria s-a produs când aeronava era la sol. Conform informațiilor, s-au rupt comenzile avionului, blocate conform procedurii standard. 

Acum au apărut și imaginile video din interior: 

Analizate de specialist, acesta a punctat că ”la ATR exista un sistem de blocare a comenzilor numit Gustlock. La seria 600, trebuie pus Gustlock-ul înainte de tăierea bateriei, altfel nu se blochează comenzile. Unii îl pun și apoi la parcare îl scot ca să lase manșa să culiseze spre în față și să aibă mai mult loc. După cum arată mișcările manșei eu cred ca a fost pus corect, dar ca era forță mult prea mare de la vânt”. 

Se pare că aeronava era la ultimul pasager de îmbarcat când s-a schimbat brusc direcția vântului și a fost avariată. 

Pentru TAROM, lovitura a fost semnificativă, pentru că din 18 avioane mai sunt la zbor doar 14. Inițial, informațiile erau că aeronava TAROM nu a decolat din motive de siguranță. Vântul a avut o putere de 120 km/h și efectiv a doborât o parte din gardul Aeroportului Oradea. 

Citește și: Se va face bine TAROM?

A fost pus în transparență decizională ordinul ministrului transporturilor și infrastructurii privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024 al TAROM. 

În urma unei analize a ordinului, surse credibile ne-au relatat, pe scurt, că, printre altele se propune vânzarea sau închirierea slotului pentru Londra, fiind vorba despre perechea de sloturi pe Londra. În trecut, au fost două astfel de sloturi pe Londra și se ridică, prin urmare se ridică problema: de ce nu a fost închiriat unul până acum? Dar și următoarea variantă ridică semne de întrebare: de ce nu se păstrează unul, luând un B737 MAX optim pentru această destinație. Problemele se ridică în contextul în care în Anglia avem minimum 18% din totalul emigrației române și numărul este în creștere. 

Documentul ridică și alte probleme: nu apare estimarea veniturilor variabile nici la membrii CA și nici la conducere, care are buget separat. În proiect tabel apar împreună profitul și pierderea netă, deși ar trebui să fie defalcate. Suma destinată acoperirii pierderilor contabile din anii precedenți este egală cu suma profit/pierdere netă a perioadei de raportare 278.530,87. Personalul prognozat este de 1.313, deși era 1100, pe când în text numărul mediu este de 1216, ceea ce ar însemna că sunt bugetate 1.313 salarii. Este o problemă și cu privire la productivitatea muncii, nefiind defalcată pe categorii de personal. Cheltuielile cu personalul nu sunt defalcate pe valoare fixă și valoare variabilă, membrii CA având astfel, respectiv o bază fixă și alta variabilă. Alt aspect este că nu apar cheltuielile cu chiriile terenului de sub hangar, alte spații folosite de TAROM. 

Participarea salariaților la profit în limita de 10% din profitul net este neînscrisă, în condițiile în care reducerea pierderilor a fost făcută aproape exclusiv de către salariați, mai arată sursa citată. 

Câștigul mediu lunar pe salariat nu este corect făcut pentru că: 

- este global realizat și nu pe categorii de personal

- ⁠ascunde veniturile în valută rezultate din diurnele externe... Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel