Vezi în articol cum arată prima mașină de curse zburătoare. Costă 1 milion de dolari.
În Australia a fost creată prima mașină de curse care poate și zbura, în caz de nevoie, scrie The Guardian. Ideea îi aparține unui om de afaceri, iar prototipul a fost deja testat. Alauda Airspeeder Mk3, un multicopter lung de patru metri, efectuează zboruri de testare fără pilot, dar echipa speră să treacă la piloți. Cu o greutate de 130 kg, vehiculul are un raport forță-greutate care depășește unele dintre cele mai avansate avioane de luptă din lume. Guvernul statului australian NSW acordă o subvenție de 1 milion de dolari pentru dezvoltarea unei „mașini zburătoare”.
Matthew Pearson, fondatorul firmei care a construit vehiculul Alauda Aeronautics, a declarat că va fi pilotat într-o serie de curse în stilul Formulei 1, cu până la 10 avioane zburând în aer în același timp. Trei curse vor avea loc în 2021, în locații care nu au fost încă anunțate. În funcție de teren, vehiculele vor zbura la viteze cuprinse între 150 și 250 km pe oră, a spus Pearson.
Aeronava are spațiu în cabină pentru un pilot, dar pentru moment este controlată de un „avatar telerobotic”. „Avem un robot în cabină, legat de un pilot la sol. Când pilotul își întoarce capul, robotul își întoarce și el capul. ”, a spus Pearson.
Mașinile zburătoare sunt echipate cu sisteme lidar și radar care funcționează sincronizate între diferite vehicule pentru a evita coliziunile din aer. Vehiculul este alimentat de o baterie litiu-polimer cu o durată de viață a bateriei de aproximativ 15 minute de zbor. Fiecare cursă va dura 45 de minute, necesitând două opriri pentru schimbarea bateriei, proces care durează aproximativ 20 de secunde fiecare.
Dr. Simona Mihaita, de la Universitatea de Tehnologie din Sydney, a declarat că mașinile zburătoare și taxiurile sunt în dezvoltare de câțiva ani.
„În comparație cu alte drone zburătoare sau taxiuri zburătoare care există pe piață, aceasta ar putea fi cel mai rapid. Designul aerodinamic pare să fie adaptat corespunzător pentru o cursă aeriană.”, a spus ea. pentru început mașinile zburătoare ar putea fi folosite pentru transportul de mărfuri, cum ar fi livrarea coletelor, care sunt deja efectuate de drone, a spus ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News