Situația este dramatică și la Spitalul ROL 2 din Capitală. Pacienții COVID se luptă diperați între viață și moarte. La fel e în multe alte spitale din țară.
Situația din spitalele României este dramatică. Mărturiile bolnavilor de Covid-19 sunt cutremurătoare. Majoritatea trăiesc acum același regret: că nu s-au vaccinat. Medicii luptă din răsputeri să îi salveze din ghearele morții, dar mulți pierd lupta. Ministerul Apărării Naționale (MApN) a publicat, prin intermediul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”, un interviu cu o pacientă în vârstă de 79 de ani, cu formă gravă de COVID-19.
"Ce vă doriți acum?", o întreabă un asistent medical pe pacientă. "O altă viață!", răspunde aceasta cu greu.
O dorință pentru care doctorii luptă zi și noapte. De mai bine de 7 zile, bătrâna de 79 de ani nu poate să respire singură, relatează Realitatea Plus. Este convinsă însă că vaccinul ar fi putut să o salveze de acest chin. Întrebată de ce nu s-a imunizat, aceasta a spus: "Din prostie, din cea mai mare prostie nu m-am vaccinat! Greșeală mare! Altfel, dacă mă vaccinam... M-am luat după proști!".
Ca în toate spitalele din țară, și la ROL 2 este plin. Pacienți de toate vârstele, infectați cu Sars-CoV-2, ajung în stare gravă la spital.
”Cel mai mult m-a impresionat un tânăr de 49 de ani, nevaccinat, pe care l-am intubat zilele trecute. Toată lumea ne rugam și am făcut tot ce a fost posibil ca să nu ajungă să fie intubat, dar s-a întâmplat.’’, a precizat Mihaela Ivănică, asistent medical la Spitalul ROL 2.
Aceeași situație este și la Spitalul "Floreasca" din Capitală. Jurnaliștii Realitatea Plus au filmat un reportaj emoționant acolo.
"Spitalul Floreasca din Capitală. Ora 8:30. Medicii sunt obosiți. Tot mai mulți români infectați ajung la spital. Agitație, aparatele care îi ajută pe oameni să respire sparg liniștea apăsătoare. Moartea e aproape. În spitale, situația e critică. Aici, fiecare gură de oxigen pe care bolnavii de Covid 19 o iau este o luptă.", spune în materialul video reporterul Cristina Răduță.
"Ce le-ați spune oamenilor de afară care nu vor să se vaccineze, care nu cred că există boala asta?", o întreabă jurnalista pe unele dintre pacientele internate.
"Să facă mai bine ce n-am făcut eu. M-am luat după ăla, după ăla, că nu e și… Multă lume a zis că îi omoară medicii. Nu e adevărat. Asta este cea mai mare minciună. Nu e adevărat, eu fac trei săptămâni aici.", îi răspunde aceasta.
Pacienții sunt înghesuiți doar pentru ca medicii să poată trata cât mai mulți. De fapt, capacitatea spitalului este de mult depășită.
"Fizic, în acest spațiu, putem să mai punem niște pacienți. După aceea nu mai avem unde. Ieri au fost 57 de pacienți într-un spațiu care are 31 de posturi de lucru. Au fost inclusiv pe hol puși. Vedeți acel scaun? Pentru asta stă! Toate spitalele din București au această situație. Am o curiozitate: până unde vom ajunge. Pandemia e un dezastru, e ca un cutremur, e un dezastru! Majoritatea pacienților care vin sunt în stare gravă sau în stare care se agravează. Toate organizațiile civile, religioase ar trebui să îndemne la vaccinare", spune Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, din Capitală.
Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din București este arhiplină cu pacienți COVID. Imaginile realizate marți, 19 octombrie, de către fotograful Octav Ganea, vorbesc de la sine. Vezi AICI fotografiile. În prezent, la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” sunt internați peste 130 de pacienți cu COVID-19.
Imagini dramatice au fost surprinse și la Spitalul Universitar din București. Morga spitalului este arhiplină. Corpurile celor decedați din cauza COVID-19 sunt depozitate pe holuri pentru că nu mai sunt locuri în frigidere. Vezi AICI mai mult.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News