VIDEO - Momentul în care un FULGER lovește o camionetă. Șofer: "A fost ca o EXPLOZIE"

 Momentul în care un fulger lovește o camionetă. Șofer: "A fost ca o explozie" / Foto: Pixabay
Momentul în care un fulger lovește o camionetă. Șofer: "A fost ca o explozie" / Foto: Pixabay

Vezi în articol momentul în care un fulger lovește o camionetă, dar și mărturiile șoferului.

Momentul în care un fulger lovește în plin o camionetă a fost surprins de camera de bord a unei mașini. Bărbatul care se afla la volanul camionetei a povestit cum s-a întâmplat totul. El se îndrepta spre casă, de la serviciu, în momentul în care un fulger i-a lovit autoturismul.

“Am văzut mai mulți oameni care plecau de pe plajă și m-am gândit că aceștia sunt genul de oameni loviți de fulger pentru că pleacă prea târziu și am continuat să conduc. S-a dovedit că nu ei aveau să fie loviți de fulger, ci eu”, a spus Jack Foraker, citat de Wink News.

“S-a auzit ca un sunet de armă în spatele camionetei mele. A fost înfricoșător”, a punctat Foraker.

„Aproape că mi-am pus camioneta în terapie intensivă"

Bărbatul a spus că nu a fost rănit și că a putut să oprească mașina. În schimb, camioneta, care era destul de nouă, a fost grav avariată. Videoclipul arată bucăți din camion care zboară după fulger.

„Aproape că mi-am pus camioneta în terapie intensivă. Ștergătorul de parbriz s-a oprit, mi-a pierdut frâna electrică, mi-am pierdut servodirecția. Când am fost lovit pentru prima dată, a fost ca o explozie.”, a mai spus bărbatul despre incident.

„Nu trebuie să vă fie frică de rechini, nu trebuie să vă fie frică de zgârieturi. O să-ți fie frică de fulgere pentru că ucide oamenii aici.", a mai spus bărbatul. 

ISU, ghid de supraviețuire pe timp de FURTUNĂ

În timpul unei furtuni:

• Evitaţi: obiectele înalte, precum un copac înalt izolat în spaţiu deschis, câmpurile, plajele sau ambarcaţiunile pe apă, obiectele metalice (utilaje agricole, stâlpi, echipamente de fermă, motociclete, biciclete, etc.);

• Dacă nu aţi reuşit să vă adăpostiţi şi simţiţi că părul vi s-a electrizat, este un indiciu că există pericolul unui trăsnet. Aşezaţi-vă ghemuit, puneţi-vă mâinile pe urechi şi cap, lipiţi călcâiele;

•Evitați drumurile inundate (mers, șofat)! Un curent de apă adânc de doar 15 cm vă poate dezechilibra, iar unul de peste 30 cm poate lua un autoturism.

• Dacă vă aflaţi în pădure, căutaţi adăpost într-o zonă cu copaci mai puţin înalţi. Dacă sunteţi într-un spaţiu deschis, deplasaţi-vă spre o zonă joasă (o vale);

• Dacă sunteţi pe un lac, ajungeţi la mal de urgenţă şi adăpostiţi-vă imediat;

• Nu vă întindeți pe pământ;

•Faceți o țintă cât mai mic posibilă și reduceți contactul cu pământul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel