Video/ O maşină din 1949, adusă la RAR. Motorul sună perfect

Facebook RAR
Facebook RAR

Inspectorii RAR Griviţa au avut pe mână o maşină produsă în 1949, dar restaurată complet în România. 

"Un Hudson Commodore Six Sedan din 1949 a fost adus astăzi la RAR Grivița, iar colegii noștri nu au ratat ocazia de a-l fotografia în toată splendoarea. Autovehiculul a fost recondiționat în România în câțiva ani.

Tuturor celor care s-au apropiat să admire mașina, proprietarul le-a spus că motorul este ca nou, fapt pe care a vrut să-l demonstreze și puteți să vă bucurați și voi de sunetul discret al propulsorului de 4.3L.

Anul 1949 a însemnat un plus de futurism pentru linia Commodore, model care era deja cunoscut ca fiind cel mai luxos al producătorului Hudson, având dotări avansate pentru acele vremuri", scriu cei de la RAR pe Facebook. 

Istoric și Producție

Hudson Commodore a fost produs între 1941 și 1952, cu diverse îmbunătățiri și actualizări de-a lungul anilor.Serii: Modelul a fost disponibil în două serii principale, Hudson Commodore Six și Hudson Commodore Eight, diferențiate prin tipul de motor - unul cu șase cilindri în linie și celălalt cu opt cilindri în linie.

Caracteristici Tehnice

Hudson Commodore Six era echipat cu un motor de șase cilindri în linie, cunoscut pentru fiabilitatea și performanțele sale bune pentru acea perioadă.

Sedanul avea un design aerodinamic și elegant, cu un interior spațios și confortabil. În anii '40, Hudson a introdus conceptul de caroserie "step-down", care permitea o manevrabilitate mai bună și o stabilitate crescută datorită centrului de greutate mai jos.

Majoritatea modelelor erau echipate cu o transmisie manuală cu trei trepte, iar unele aveau opțiunea pentru transmisie automată.

Confort și Lux

Hudson Commodore Six era considerat un automobil de lux în anii săi de glorie, oferind finisaje interioare de calitate superioară și dotări avansate pentru acea vreme.

Hudson Commodore Six Sedan rămâne un simbol al ingineriei inovatoare și al designului elegant al mijlocului secolului XX, continuând să fie apreciat de colecționari și entuziaști auto din întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel