Un șofer a sfidat semnele de ciruculație și a tăiat pe contrasens mai multe benzi.
Un videoclip cu un șofer a devenit viral pe rețelele de socializare.
Din imagini se observă cum șoferul ignoră indicatorul "obligatoriu la dreapta" de pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din Brașov și taie cele șase benzi cu sens unic pentru a merge pe contrasens.
"În urma apariției în mediul online a unor imagini în care poate fi observat un autoturism ce se deplasează pe bulevardul M. Kogălniceanu din municipiul Brașov, fără a respecta semnificația indicatorului rutier "obligatoriu la dreapta", polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov - Biroul Rutier s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt, identificarea conducătorului auto și aplicarea prevederilor legale în vigoare", a declarat Alina-Maria IVAN, purtător de cuvânt al IPJ Brașov, pentru DC NEWS.
- "Nu avea motorină destulă să facă dreapta"
- "Inconștient! Putea să se întâmple ceva foarte grav...!"
- "Se grăbea... spre Bacău."
- "Așa se întâmplă accidente mortale!"
- "6 benzi, sens unic... strada Kogălniceanu Brașov... ăsta trebuie să rămână fără permis toată viața!"
- "La Bacău așa se conduce..."
Pilotul de raliu Titi Aur, cel care deține școala proprie de conducere defensivă și pilotaj, Academia Titi Aur, a explicat, pentru cititorii DC News, cât de importante sunt cursurile de conducere defensivă, arătând şi care sunt soluţiile pentru ca numărul accidentelor care se produc în România să scadă.
"Am avut, până acum, peste 60.000 de cursanţi. Asta s-a întâmplat în ultimii zece ani şi avem o reducere foarte mare a numărului de victime. 60.000 de cursanţi înseamnă 1% din numărul şoferilor activi din România. Statistic, 1% din şoferii din România produc, anual, 18 morţi. Ai noştri 60.000 au produs în zece ani un singur mort. 1% din şoferii din România produc anual în jur de 82 de răniţi grav. Ai noştri au produs, în zece ani, vreo patru răniţi grav. 1% din şoferii din România produc, anual, 280 de răniţi uşor. Ai noştri au produs circa zece, în zece ani.
Ce înseamnă asta? Cursurile de conducere defensivă au următoarele efecte: efect de protecţie a muncii, iar cel care vine la un curs de conducere defensivă, pe lângă fapul că învaţă anumite lucruri, este tras de mână, este atenţionat şi i se spune 'vezi că ţi se poate întâmpla acest lucru', iar când pleacă de acolo pleacă mult mai conştient.
În cursul de conducere defensivă avem şi prezentări de filmări cu accidente grave şi urâte. Am avut cazuri în care au ieşit unele persoane din sală, am avut o doamnă care a început să plângă. Sunt câteva cazuri speciale. Dar cu siguranţă orice acţiune şi orice gest care trage de mână şoferul poate să ducă la reducerea numărului de accidente", a explicat Titi Aur, pentru DC News.
Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu