Reprezentanții organizației Vier Pfoten au participat, joi, la o paradă în Capitală, menită a atrage atenția asupra suferințelor la care sunt supuse animalele în numele modei. Protestul a avut loc în în fața mai multor magazine bucureștene care comercializează blănuri naturale sau haine accesorizate cu blană, precum Burberry, Max Mara, Marella, Mengotti și Casa de Blanuri MG, informează un comunicat al organizației.
"Nu blana îl face pe om. Simte-te bine în pielea ta!” a fost îndemnul de pe banner-ul purtat de protestatarii de la Vier Pfoten.Acțiunea se înscrie în campania internațională lansată de Vier Pfoten împotriva marilor companii care comercializează blănuri. Printre companiile care au intrat în vizorul organizației se numără Burberry și Max Mara, care au magazine și în România, Mengotti, cel mai mare importator de blănuri de lux din țară, care comercializează mărci internaționale precum Fendi, Giuliana Teso, Prada sau Giorgio Armani, cât și producători și comercianți locali.
Vier Pfoten îi îndeamnă pe românii care nu sunt de acord cu comercializarea suferinței animalelor să participe la parada online “Nu blana îl face pe om. Simte-te bine în pielea ta!” pe site-ul www.furfree.org, unde fiecare își poate crea propriul avatar cu care să mărșăluiască virtual pe un traseu digital, în fața magazinelor Armani, Burberry, Closed, Kookai, Max Mara, Napapijri și Prada.
De asemenea, Vier Pfoten invită companiile din industria modei și creatorii de modă din România să se angajeze în mod public că renunță la comercializarea blănurilor naturale, prin programul internațional Comercianti care au renunțat la comercializarea blănurilor (Fur Free Retailer Program - FFR) și susțin că îi va ajuta pe consumatori să găsească mai ușor producători/retaileri de haine și accesorii care au renunțat la blănuri naturale. Astfel, Vier Pfoten anunță că pe site-ul dedicat programului poate fi găsită și lista companiilor din România care au renunțat la blănuri, http://www.furfreeretailer.com/shop.php?country=RO.
“În fiecare bucățică de blană folosită oentru un guler sau o căciulă există o mare cantitate de suferință a animalelor. Mulți dintre noi cumpărăm geci, căciuli sau cizme care conțin bucăți de blană naturală, fără să ne dăm seama de acest lucru. Comercianții trebuie să ne informeze cu privire la proveniența blănii și modul în care au fost crescute și sacrificate aceste animale”, a declarat Veronica Tulpan, coordonator de programe naționale Ver Pfoten România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu