Vier Pfoten: Curtea Consituţională a decis corect, dar parlamentarii au interesele lor electorale

caine-maidanez
caine-maidanez

Kuki Bărbuceanu, coordonator de proiecte al Vier Pfoten, susţine că verdictul Curţii Constituţionale este unul normal, dar acum este de aşteptat reacţia Parlamentului. El speră ca parlamentarii să consulte şi organizaţiile specializate, dar în acelaşi timp se teme de jocurile politice. Anul electoral cere soluţii rapide, iar eutanasierea ar rezolva problema măcar de suprafaţă. Bărbuceanu se teme de jocurile politice ale primarilor care ar putea cere bani pentru eutanasiere şi i-ar băga de fapt în campania electorală.

"Eutanasierea în Bucureşti este foarte greu de făcut. Acum avem 40.000 de cîini, dintre care jumătate sunt sterilizaţi. Să facem un calcul super optimist şi să spunem că dintre aceştia 10.000 sunt căţele. Ei bine, în adăposturile primăriei încap maxim 300 de câini odată. Acele căţele au două perioade de înmulţire pe an şi să spunem că dau naştere la doar un singur pui. Dintr-un foc am triplat numărul de câini. Şi dacă am eutanasia la flux continuu adăposturile primăriei nu fac faţă şi am scăpa doar de 3600 de câini pe an", a spus Bărbuceanu.

Jocul politic la nivel înalt se face doar în funcţie de interesul electoral, iar primarii vor căuta să profite de această lege. "Ei pot să vină acum şi să spună: am eutanasiat 100 de câini şi de fapt au scăpat doar de 10, iar restul banilor să intre în puşculiţa de partid pentru a fi folosiţi pentru camapanie sau mai ştiu eu ce alte cadouri. Pe moment mai scapă de o parte a problemei că nu mai sunt aşa de mulţi câini, dar pe termen lung nu rezolvă nimic", a mai spus reprezentantul Vier Pfoten.

În Parlament nu avem experţi pe această problemă

Bărbuceanu susţine că organizaţiile care se ocupă de problema animalelor au încercat să ofere consultanţă parlamentarilor, dar nu au avut cu cine discuta. "De parcă nu ştiţi cum sunt parlamentarii noştri. De unde experţi? Dintre cei care au lucrat la această lege nici unul nu are expertiză în gestionarea populaţiei canine. Nu poţi să îi ceri unui inginer sau unui contabil să se ocupe de o problemă pe care nu o cunoaşte. Eu tot sper ca măcar acum să se mai uite şi ei spre alţi oameni şi să înţeleagă că trebuie să ne consulte", a mai adăugat acesta.

Eutanasierea unui singur câine costă 162 de euro, pentru că se cheltuiesc bani cu îngrijirea acestuia şi cu plata paznicilor. Un câine trebuie ţinut timp de 30 de zile înainte de a fi eutanasiat şi în această perioadă trebuie hrănit şi îngrijit. Dacă se apelează la sterilizare costă doar 20 de euro şi chiar dacă durează ceva mai mult, rezultatele se văd în timp.

Citeşte şi:

Curtea Constituțională: Eutanasierea câinilor este neconstituțională

Vier Pfoten: Este imposibil să sterilizeze toţi câinii până în mai. Pe Oprescu nu-l interesează maidanezii

Apelul personalităţilor către Băsescu pentru salvarea maidanezilor. Vezi aici semnatarii

Vier Pfoten: Au fost încheiate nişte socoteli între USL şi PDL. Legea maidanezilor pentru suspendarea lui Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel