Viktor Orbán: Nu vom gestiona criza în detrimentul agriculturii

Premierul Ungariei, Viktor Orban
Premierul Ungariei, Viktor Orban

Prim-ministrul ungar a subliniat că în situaţia dificilă actuală există o logică politică care se manifestă în mai multe ţări occidentale, conform căreia se doreşte să se transfere povara crizei asupra sectorului agricol. 

”Nu vom gestiona criza în detrimentul agriculturii”, a declarat Viktor Orbán, la şedinţa constitutivă a Adunării Naţionale a delegaţilor Camerei Naţionale a Agriculturii, care a avut loc, joi, la Budapesta, potrivit Rador.

”Aşa ceva nu se va întâmpla niciodată în Ungaria, nu vom gestiona criza în detrimentul agriculturii”, a punctat premierul ungar.

Viktor Orban a mai precizat că pe 3 aprilie nu a câştigat pur şi simplu un partid politic, ci însuşi mediul rural din Ungaria. Cu toate că susţinerea primită la Budapesta nu trebuie subestimată, alegerile au fost câştigate de provincie.

Prin urmare, mediul rural are aşteptări legitime de la noul executiv, care, la rândul său, are obligaţii faţă de mediul rural, a explicat Viktor Orbán, care a adăugat că Guvernul Ungariei trebuie să răspundă nevoilor provinciei, trebuie să servească interesele acesteia.

Viktor Orban spune că are șansa unei politici economice inteligente

În opinia lui Viktor Orbán, deşi Ungaria dispune de mijloace limitate pentru a contracara inflaţia, care afectează ţara din cauza războiului, economia ungară are şansa de a găsi o cale de ieşire din criza economică, chiar şi în actualul context dificil.

Premierul Ungariei a afirmat că ţările V4 au şanse reale de a ieşi nevătămate, adoptând o politică economică inteligentă, chiar şi dintr-o recesiune europeană generală.

Dacă ţările de la Visegrád sunt capabile să îşi traseze o cale independentă, diferită de cea a Bruxelles-ului, este posibil să rămână neatinse de recesiunea europeană, a spus premierul.

Viktor Orbán a menţionat: ”Desigur, nu este bine că este război în vecini, există diferenţe între cele patru ţări privind modul de a percepe războiul şi rolul ruşilor, dar există o şansă bună ca ele, dacă îşi pot coordona politicile, să pună în aplicare o politică economică care "ne va scoate de sub cerul plin de nori ameninţători", chiar şi în condiţiile unei creşteri economice încetinite.”

”Există şanse ca economia ungară să crească în acest an, acest lucru este posibil, chiar şi în incertitudinea cauzată de război, iar economia ungară poate să realizeze anul acesta o creştere între 4 şi 6%”, a spus premierul.

Viktor Orbán a evocat faptul că situaţia economică a Ungariei este influenţată şi de cooperarea cu UE, iar acum se pare că au fost înlăturate toate obstacolele de ordin profesional din calea unui acord cu Uniunea Europeană, s-a reuşit înaintarea unei propuneri care să răspundă exigenţelor UE, iar diferenţa de opinie pe tema genului a fost separată de chestiunea finanţării, "sau cel puţin am făcut un pas în această direcţie".

Aşadar, în principiu, totul este pregătit pentru încheierea unui acord de cooperare între UE şi Ungaria, "care este necesar ambelor părţi", a spus Viktor Orbán.

Prim-ministrul a menţionat că "adversarii noştri politici" vor să împiedice acest lucru, stânga europeană face totul pentru a împiedica semnarea unui acord între Comisia Europeană şi Ungaria şi "din păcate, stânga maghiară participă şi ea la această acţiune".

Premierul a mai spus că s-a reuşit menţinerea terenurilor agricole din Ungaria în proprietatea maghiarilor, iar "aceasta nu se va schimba".

Vezi și:

Viktor Orbán susține că bugetul Ungariei ține sub control inflația de război și criza economică

Guvernul a adoptat pentru anul 2023 un buget care poate ţine sub control inflaţia de război şi criza economică - a declarat vineri prim-ministrul ungar Viktor Orbán, în emisiunea "Bună dimineaţa, Ungaria!" a postului de radio public Kossuth, în cadrul căreia, vorbind despre blocarea preţului la carburanţi, a precizat că situaţia excepţională necesită măsuri excepţionale.

Premierul a evidenţiat: există mari şanse ca războiul să se prelungească, astfel anul 2023 va fi şi el unul “incert şi plin de nelinişte”, lumea “va suferi de pe urma războiului şi a consecinţele sale economice”. Maghiarii vor rămâne în afara războiului, dar “nu vom putea scăpa complet de consecinţele acestuia”, cum ar fi inflaţia şi criza economică – a explicat premierul.

El a declarat: “vom apăra cele asumate în momentul formării guvernului”, pensiile şi ocuparea integrală a forţei de muncă, precum şi un buget care să protejeze atât sistemul de sprijinire a familiilor, cât şi reducerea cheltuielilor cu utilităţile. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel