Ucraina este incapabilă să câștige războiul cu Rusia, iar Occidentul, în loc să ajute la escaladarea conflictului, ar trebui să ceară o încetare imediată a focului și negocieri de pace pentru a preveni alte vărsări de sânge, a declarat premierul ungar Viktor Orbán.
Într-un interviu acordat Bloomberg, liderul ungar a numit războiul un eșec al diplomației care nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. El a cerut liderilor occidentali să înceteze să se concentreze pe cine a inițiat conflictul și să înceapă negocierile care ar putea aduce o nouă eră a securității europene.
„Poziția mea este că, privind realitatea, cifrele, împrejurimile și faptul că NATO nu este pregătită să trimită trupe, este evident că nu există nicio victorie pentru ucraineni pe câmpul de luptă”, a spus Orbán.
„Aceasta este poziția mea. Aceasta este întotdeauna sugestia mea pentru toată lumea: escaladarea ar trebui oprită și ar trebui să pledăm în favoarea păcii și a negocierii”, a adăugat el.
Liderul ungar a criticat strategia promovată de liderii UE și de administrația Biden în favoarea asistenței militare suplimentare pentru Kiev.
„Cine are dreptate sau cine nu are, întrebarea nu este cine a invadat pe cine. Întrebarea este ce va fi a doua zi dimineață? Adevărul este că tot mai mulți oameni vor muri și nu există nicio șansă de a avea o victorie de ambele părți. Deci acesta este un război. Pur și simplu privăm mulți oameni de viața lor fără niciun rezultat”, a spus el, potrivit Rmx.news.
Conducta care aprovizionează Ungaria, Prietenia, ar fi fost țintită de către președintele ucrainean Volodimir Zelenski, conform unei scurgeri de informații publicată în Washington Post.
Preşedintele Comisiei Europene ar trebui să se exprime personal în legătură cu informaţia potrivit căreia preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vrut să arunce în aer conducta de petrol Prietenia care aprovizionează şi Ungaria, a declarat, pentru Radio Kossuth din Budapesta, ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó. ”De la Kiev nu am primit nicio explicaţie în legătură cu această informaţie, însă cazul are o mare greutate, deoarece dacă cineva vrea să distrugă securitatea aprovizionării cu energie a unei ţări poate fi considerat drept un atac la adresa suveranităţii ţării respective” a spus el, conform Rador.
Presa din Ungaria mai notează că Ursula von der Leyen a reacţionat luni cu o tăcere confuză şi cu un râs forţat când mass-media a întrebat-o ce crede despre articolul publicat în paginile ziarului Washington Post, care se referă la faptul că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a vorbit cu unul dintre colegii săi direcţi despre aruncarea în aer a conductei Prietenia pentru a pune economia şi Guvernul ungar condus de Viktor Orbán într-o situaţie dificilă.
Preşedintele Comisiei Europene a spus, în final, că nu a auzit despre acest caz. Cu toate acestea, de cel puţin o zi presa mondială era deja preocupată de faptul că preşedintele ucrainean ar fi putut planifica un atac asupra aprovizionării cu energie a unui stat membru UE, o ţară membră NATO, mai notează sursa citată. ... Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu